Múlt héten pizzatésztát dagasztottam, viszont csak a felét sütöttem ki. A maradékot eltettem öregtésztának. Újításként most arra gondoltam, hogy megpróbálom hozzátenni a Lidl-ben vásárolt parasztkenyér lisztkeverékhez, és ezúttal sörrel dagasztottam. No és persze kövön sütöttem ki. Íme az eredmény:
Hozzávalók:
50 dkg bauernbrot lisztkeverék
35 dkg öregtészta, a mostani receptje ITT található
1 dl sör
2,2 dl langyos víz
Elkészítése:
A hozzávalókat összeöntjük és alaposan simára dolgozzuk a tésztát. 15 percet pihentetjük, majd ismét átgyúrjuk. Egy ovális, magasabb oldalú jénait kibélelünk konyharuhával, alaposan belisztezzük. A tésztából veknit formázunk és a jénaiban egy órán át kelesztjük.
45 perc kelesztés után a sütőt 250 fokra kapcsoljuk, hogy a kő forró legyen, közben a kenyeret lisztezett deszkára/lapátra borítjuk, bevágjuk és amíg a sütő felfűt,itt kelesztjük tovább.
Amikor felfűtött, bepermetezzük a sütő belsejét vízzel, majd a deszkáról a kőre csúsztatjuk és 10 percig ezen a hőfokon sütjük, !ajd visszavesszük 200 fokra a sütési hőmérsékletet és így sütjük további 50 percig.
A sütőből kivéve rácson hűtjük.
1 dl sör
2,2 dl langyos víz
Elkészítése:
A hozzávalókat összeöntjük és alaposan simára dolgozzuk a tésztát. 15 percet pihentetjük, majd ismét átgyúrjuk. Egy ovális, magasabb oldalú jénait kibélelünk konyharuhával, alaposan belisztezzük. A tésztából veknit formázunk és a jénaiban egy órán át kelesztjük.
45 perc kelesztés után a sütőt 250 fokra kapcsoljuk, hogy a kő forró legyen, közben a kenyeret lisztezett deszkára/lapátra borítjuk, bevágjuk és amíg a sütő felfűt,itt kelesztjük tovább.
Amikor felfűtött, bepermetezzük a sütő belsejét vízzel, majd a deszkáról a kőre csúsztatjuk és 10 percig ezen a hőfokon sütjük, !ajd visszavesszük 200 fokra a sütési hőmérsékletet és így sütjük további 50 percig.
A sütőből kivéve rácson hűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése