Gyakran nézelődök receptes oldalakon,főleg akkor,amikor tanácstalan vagyok,mit is főzzek,vagy süssek. Egy ilyen alkalommal találkoztam egy hasonló lepénykenyérkével,csak ott túróval írta a recept. Már akkor felkeltette az érdeklődésemet...
A pohárdesszert készítésekor maradt egy kevéske sajtkrém,így arra gondoltam,túró helyett ebből és sok-sok reszelt sajtból fogom megsütni.
Olyan kiadós lett,hogy öten jóllaktunk belőle,nagyon finom...😃
Hozzávalók:
1 tojás
1 bögre tej
1 bögre liszt
15 dkg krémsajt
15 dkg reszelt trappista sajt
1 tk só
Bors és fokhagyma granulátum ízlés szerint
2 ek oliva olaj a sütéshez
Elkészítése:
A tojást felütjük egy nagyobb tálba,hozzáöntjük a tejet és kézi habverővel jól elkeverjük. Ezután hozzákeverjük a lisztet,a sajtokat és a fűszereket is.
Egy 28 cm átmérőjű teflon serpenyőt kikenünk oliva olajjal,nagy lángon felforrósítjuk,és beleöntjük a masszát,elegyengetjük.
Visszavesszük a hőfokot és pár perc alatt pirosra sütjük. Óvatosan megfordítjuk két lapát segítségével és amikor a másik oldala is pirosra sült,már el is készült.
A pohárdesszert készítésekor maradt egy kevéske sajtkrém,így arra gondoltam,túró helyett ebből és sok-sok reszelt sajtból fogom megsütni.
Olyan kiadós lett,hogy öten jóllaktunk belőle,nagyon finom...😃
Hozzávalók:
1 tojás
1 bögre tej
1 bögre liszt
15 dkg krémsajt
15 dkg reszelt trappista sajt
1 tk só
Bors és fokhagyma granulátum ízlés szerint
2 ek oliva olaj a sütéshez
Elkészítése:
A tojást felütjük egy nagyobb tálba,hozzáöntjük a tejet és kézi habverővel jól elkeverjük. Ezután hozzákeverjük a lisztet,a sajtokat és a fűszereket is.
Egy 28 cm átmérőjű teflon serpenyőt kikenünk oliva olajjal,nagy lángon felforrósítjuk,és beleöntjük a masszát,elegyengetjük.
Visszavesszük a hőfokot és pár perc alatt pirosra sütjük. Óvatosan megfordítjuk két lapát segítségével és amikor a másik oldala is pirosra sült,már el is készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése