2015. április 4., szombat

Mézes krémes

Anyukámtól kapott első süteményes könyvem egyik legkedvesebb receptje ez, szerintem nincs is olyan, aki ne ismerné, de ha mégis,    az feltétlenül próbálja ki!;-) Egy időben minden alkalomra ezt sütöttem, aztán valahogy elmaradt.

Most húsvétra ez az egyik süti, amit megálmodtam, ezúttal sem okozott csalódást.:-)




Hozzávalók:

A tésztához:


18 dkg porcukor
2 tojás
6 dkg margarin
3 ek langyos méz
5 ek tej
60 dkg liszt
2 kk szódabikarbóna
Csipet só

A krémhez:

7 dl tej
7 ek búzadara
1 cs. Vaniliás cukor
20 dkg margarin
25 dkg porcukor

1 citrom
1 kis üveg sárgabarack lekvár

A tetejére:

10 dkg étcsoki
5 dkg margarin

Elkészítése:

Először a krémet készítjük el. A tejben sűrűre főzzük a búzadarát és hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a mézes lapokat. A porcukrot, tojáasokat, margarint, mézet, tejet és a sót alacsony lángon forrásig hevítjük, majd belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet.

Négy gombócot gyúrunk belőle, zsírozott tepsi hátoldalán 1800 fokos sütőben kb 5 perc alatt aranybarnára sütjük a lapokat

A krém másik feléhez robotgéppel habosra keverjük a margarint a porcukorral, vaniliás cukorral és a citrom levével. Összedolgozzuk a két krémmasszát, megtöltjük a lapokat. Az első és a második közé krémet teszünk, a második és a harmadik közé baracklekvárt, a harmadik és a negyedik közé ismét krémet.

Gőz fölött felolvasztjuk a csokit és a margarint, és rákenjük a süti tetejére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése