Anyukámtól kapott első süteményes könyvem egyik legkedvesebb receptje ez, szerintem nincs is olyan, aki ne ismerné, de ha mégis, az feltétlenül próbálja ki!;-) Egy időben minden alkalomra ezt sütöttem, aztán valahogy elmaradt.
Most húsvétra ez az egyik süti, amit megálmodtam, ezúttal sem okozott csalódást.:-)
Hozzávalók:
A tésztához:
18 dkg porcukor
2 tojás
6 dkg margarin
3 ek langyos méz
5 ek tej
60 dkg liszt
2 kk szódabikarbóna
Csipet só
A krémhez:
7 dl tej
7 ek búzadara
1 cs. Vaniliás cukor
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 citrom
1 kis üveg sárgabarack lekvár
A tetejére:
10 dkg étcsoki
5 dkg margarin
Elkészítése:
Először a krémet készítjük el. A tejben sűrűre főzzük a búzadarát és hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a mézes lapokat. A porcukrot, tojáasokat, margarint, mézet, tejet és a sót alacsony lángon forrásig hevítjük, majd belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet.
Négy gombócot gyúrunk belőle, zsírozott tepsi hátoldalán 1800 fokos sütőben kb 5 perc alatt aranybarnára sütjük a lapokat
A krém másik feléhez robotgéppel habosra keverjük a margarint a porcukorral, vaniliás cukorral és a citrom levével. Összedolgozzuk a két krémmasszát, megtöltjük a lapokat. Az első és a második közé krémet teszünk, a második és a harmadik közé baracklekvárt, a harmadik és a negyedik közé ismét krémet.
Gőz fölött felolvasztjuk a csokit és a margarint, és rákenjük a süti tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése