2015. április 6., hétfő

Sajtos rúd III.

Ez a harmadik sajtos rúd recept, amit posztolok, így lehet válogatni, kinek melyik jön be...:-) A sajtos rudakkal nekem mindig az volt a problémám, hogy amíg meleg, nagyon finom, de amint kihűl, már nem az igazi. Valószínű, hogy ez azért van, mert mindegyik élesztős. Ez viszont nem az, így ez akkor is jó, ha kihűlt...


Hozzávalók:

40 dkg liszt
25 dkg margarin
2 dl tejföl
2 kk só

A tetejére:

1 tojássárgája
15 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit aprítógépbe tesszük, és összeállítjuk a tésztát.

Az összegyúrt tésztát beletesszük egy zacskóba és hűtőben pihentetjük egy napot.

Másnap lisztezett deszkán kb fél cm vastagra sodorjuk, tetejét lekenjük tojás sárgájával és megszórjuk reszelt sajttal és derelyevágóval  1cm széles csíkokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 200 fokos sütőben kb 10 perc alatt pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése