2015. november 2., hétfő

Félbarna kenyér útifű maghéjjal

Múlt hétvégén sütött barna útifű maghéjas kenyerem jól sikerült, így most azt gondoltam, kipróbálom a másik lisztkeverékkel is. Ezúttal a ciabatta lisztkeverékbe teljes kiörlésűt kevertem, és ebbe tettem az útifű maghéjat, picit kevesebbet, mint a múltkor. Egyenlőre kisérleti stádiumban van, melyik válik be jobban.



Hozzávalók:

50 dkg ciabatta lisztkeverék ( Lidlben kapható)
2 dkg teljes kiőrlésű lisztkeverék ( szintén a Lidlből)
1 púpos ek útifű maghéj
410 ml langyos víz

Elkészítése:

A listkeverékeket összekeverjük, hozzáadjuk az útifű maghéjat és a vízet és alaposan átdagasztjuk.  15 percet pihentetjük, majd ismét átdolgozzuk.

20 cm átmérőjű paraszttálat kibélelünk sütőpapírral, és formázás után ebben kelesztjük egy órát a kenyeret.45 perc után pengével bevágjuk, a sütőt bekapcsoljuk 220 fokra. Amikor felfűtött, sütőzacskó belsejét bepermetezzük vízzel és beletesszük paraszttállal együtt a kenyeret, a zacskót pedig lezárjuk és így tesszük a sütőbe.



45 perc sütés után a zacskóból és a tálból is kivesszük és sütőpapíron sütjük további 10 percet. A sütőből kivéve lepermetezzük vízzel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése