2015. november 22., vasárnap

Zsiráf rolád

....története ott kezdődött, hogy a fagyasztóban találtam trüffelkrémet, amit még korábban készítettem apukám szülinapjára és soknak bizonyult, hát lefagyasztottam. Most elővettem, és arra gondoltam, megtöltök vele egy piskóta tekercset. De, hogy ne csak egy egyszerű piskóta tekercs legyen, zsiráfosítottam. Az alapötletet a receptneked oldalán láttam, ezt dolgoztam át. Igazából bármivel tölthető, lekvárral, pudinggal, vagy túrós krémmel, itt a lényeg a zsiráfos piskótán van...:-)Hozzávalók:

A mintához:

30 g margarin
30 g cukor
1 tojás fehérje
20 g liszt

A kakaós piskótához:

3 tojás
3 ek cukor
2 ek liszt
1 tk sütőpor
1 ek holland kakaó

A krémhez:

http://hazaiizek.blogspot.hu/2015/09/truffeltorta.html

Elkészítése:

Sütőpapírra megrajzoljuk a zsiráffoltokat, majd megfordítjuk a papírt és így tesszük bele egy közepes méretű tepsibe. Elkészítjük a mintát. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a hozzákeverjük a tojás fehérjének kemény habját, végül óvatosan beleforgatjuk a lisztet.   Zacskóba öntjük, csücsére egy pici lyukat vágunk és a korábban megrajzolt mintára nyomjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl vékony. Így utólag jöttem rá, hogy jobb lett volna, ha vastagabb volnalakat nyomok, így itt-ott, ahol vékonyabb volt, kicsit lejött. Ha megvan, hűtőbe tesszük, és elkészítjük a kakaós piskótát.

A cukrot a tojással habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Ráöntjük a zsiráfmintánkra, és 180 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.

Még melegen sütőpapírral együtt feltekerjük, majd levesszük róla a sütőpapírt és ismét feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, kitekerjük, megtöltjük a krémmel és feltekerjük.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése