2016. december 12., hétfő

Sós rúd

Megtaláltam végre azt a sós rúd receptet, amit olyan régóta keresek....Eddig az volt a problémám, akárhány recepttel próbálkoztam, hogy frissen isteni, aztán ha kihűlt, megpuhul. Ez pedig frissen is ropogós, és az is marad.



Hozzávalók:

40 dkg liszt
1 margarin
2 ek zsír
1,5 tk só
1 sütőpor
Kb. 30 dkg tejföl
1 tojás + 1 a kenéshez
Tetejére reszelt sajt

Elkészítése:

A lisztbe belemorzsoljuk a margarint és a zsírt, beleszórjuk a sütőport, sót, majd a tojással és a tejföllel együtt összegyúrjuk.  Annyi tejfölt tegyünk hozzá, hogy laza, könnyű tésztát kapjunk. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, gombócot formázunk belőle. 

Kb fél cm vastagra nyújtjuk, lekenjük tojással, megszórjuk sajttal, derelyevágóval kb 1 cm-s rúdakat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, 200 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése