2019. december 17., kedd

Boszorkánypogácsa citromos őszibarack lekvárral

Idén végre megadatott, ami eddigi munkáséveim alatt talán még soha....december közepéig dolgoztam csak. Így most először tudok rákészülni igazi ráérősben a karácsonyra. Igaz, némiképp megkönnyítette volna a dolgom, ha nem robbanok le, de még ígyis jobb, mintha esténként fáradtan, kapkodva kéne sütögetnem.

Az első karácsonyi aprósüti választásom a boszorkánypogácsára esett, nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető, mutatós, és nagyon finom. A receptet a mindmegette oldalán találtam és hát mit mondjak? Érdemes kipróbálni. Bármilyen pikánsabb lekvárral tölthető, nekem most ez volt itthon megbontva.



Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg liszt
1 kk sütőpor
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 cs.vanilias cukor
1 citrom reszelt héja
csipet só
1 tojássárgája

A töltelékhez:

1 tojásfehérje
10 dkg durvára darált dió
4 ek citromos őszibarack lekvár

Elkészítése:

A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd belemorzsoljuk a felkockázott margarint, végül a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk a tésztát. Diónyi gombócokat formázunk belőle, amiket egyenként feleforgatunk először a villával kissé felvert tojásfehérjébe, majd a darált dióba. Kb 10 cm távolságra sütőpapírral bélelt gáztepsibe sorakoztatjuk őket, majd egy vastagabb fakanál nyelével lyukakat nyomunk a közepébe. 

190 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük, és amíg még meleg és puha a tészta, a fakanállal tágítunk a sütőpor mitt némileg összement lyukakon.

Ha kihűlt, habzsákba tesszük a lekvárt, és megtöltjük vele a mélyedéseket. Megszórjuk porcukorral.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése