Megint eltelt egy év, és a nagylányom már 13 éves lett. Idén is, mint minden évben, feltettem neki a kérdést, hogy milyen tortát szeretne. Most azt mondta, citrom és csoki. Ezért aztán arra gondoltam, nem keverném a két krémet, a csokit díszítés formájában teszem rá. Úgyis régen ki akartam próbálni a csokicsipkét, most itt volt az alkalom. 😁Eddig csak bubi fóliából csináltam, és azt kell mondjam, ez sokkal egyszerűbb. A tortát összerakni kb fél óra műve, és valami isteni finom, könnyű üdítő. Nyári desszertnek a legideálisabb.
Hozzávalók:
24 cm-s kapcsos tortaformához
200 g babapiskóta
450 g Tejföl
9 ek porcukor
2 citrom reszelt héja+ az egyik leve
500 g hulala
A csokicsipkéhez:
100 g étcsoki
A díszítéshez:
Édes fagyitölcsér
Áfonya
Ribizli
Málna
Csokis roletti
Csokis roletti
Elkészítése:
A tortát érdemes előző nap összeállítani, hogy a babapiskótának legyen ideje megpuhulni.
A krém hozzávalóit, a tejfölt, porcukrot, citrom levét és héját egy nagy tálban összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert Hulalát.
A tortaforma alját kibéleljük babapiskótával, és rákenjük a krém 1/3-át. Erre jön még egy réteg babapiskóta és megmaradt krém 3/4-e. Ha ez megvan, mehet is a hűtőbe, amíg elkészül a csipke.
24 cm -tortához 75 cm csipkét készítünk. 1-2cm-rel magasabbat csinálunk, mint a torta, ami most nálam 6 cm magas lett, így 7,5 cm magas csipkét készítettem.
Első lépésként sütőpapírból kivágjuk a sablont, amire a csokit majd rácsorgatjuk, ez most 80x7,5 cm lett. A hosszára biztos, ami biztos ráhagytam.
Megolvasztjuk a csokit, majd egy zacskóba töltjük, aminek a csücskét levágjuk. Arra ügyelni kell, hogy ne legyen túl pici a lyuk, mert nehezebb vele dolgozni és a nagyon vékony minta könnyebben törik. A sablonra tetszőleges, szabálytalan mintát csorgatunk, majd várunk, hogy dermedjen.
Közben a torta oldalát lekenjük a maradék krémmel. Amikor már nem ragadunk hozzá a csokihoz, de még puha és hajlítható, körbetekerjük vele a tortát, majd hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen. Ez kb 10 perc, utána óvatosan levesszük róla a papírt.
Már csak a díszítés van hátra, amihez én most gyümölcsöket, fagyitölcsért, rolettit és a megmaradt olvasztott csokiból gyártott szívecskéket használtam.
24 cm -tortához 75 cm csipkét készítünk. 1-2cm-rel magasabbat csinálunk, mint a torta, ami most nálam 6 cm magas lett, így 7,5 cm magas csipkét készítettem.
Első lépésként sütőpapírból kivágjuk a sablont, amire a csokit majd rácsorgatjuk, ez most 80x7,5 cm lett. A hosszára biztos, ami biztos ráhagytam.
Megolvasztjuk a csokit, majd egy zacskóba töltjük, aminek a csücskét levágjuk. Arra ügyelni kell, hogy ne legyen túl pici a lyuk, mert nehezebb vele dolgozni és a nagyon vékony minta könnyebben törik. A sablonra tetszőleges, szabálytalan mintát csorgatunk, majd várunk, hogy dermedjen.
Közben a torta oldalát lekenjük a maradék krémmel. Amikor már nem ragadunk hozzá a csokihoz, de még puha és hajlítható, körbetekerjük vele a tortát, majd hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen. Ez kb 10 perc, utána óvatosan levesszük róla a papírt.
Már csak a díszítés van hátra, amihez én most gyümölcsöket, fagyitölcsért, rolettit és a megmaradt olvasztott csokiból gyártott szívecskéket használtam.
Én kostóltam és nagyon finom volt!😉
VálaszTörlés