2015. január 24., szombat

Parasztkenyér teljes kiőrlésű lisztkeverékkel

Most,hogy már kipróbáltam az összes általam ismert Lidl-ben kapható kenyérliszt keveréket,arra gondoltam, vegyítem őket...

Ma a parasztkenyér keverékhez adtam a teljes kiőrlésű keverékből a következő arányokból:

Hozzávalók:

50 dkg parasztkenyér keverék
10 dkg teljes kiőrlésű lisztkeverék
400 ml langyos víz

Elkészítése:



A lisztkeverékhez hozzáadjuk a langyos vizet és alaposan átdagasztjuk. Negyed órát pihentetjük, majd ismételten átdagasztjuk.

Egy 20 cm átmérőjű paraszttál aljába vizet permetezünk, kibéleljük sütőpapírral. 

A kidagasztott kenyértésztából lisztezett gyúródeszkán cipót formázunk, majd a paraszttálban 60 percet kelesztjük.

Félidőben pengével bevágjuk. Sütőzsákot bepermetezünk vízzel, beletesszük a kenyeret a paraszttállal és 220 fokra előmelegített sütőben kb 40 percet sütjük.






2015. január 18., vasárnap

Teljes kiőrlésű rozscipó

Ma ismét a Lidl-ben jártam,ciabatta lisztkeveréket szerettem volna,de sajnos elfogyott. Volt viszont helyette egy számomra teljesen új lisztkeverék.Teljes kiőrlésű búza-,illetve rozslisztből áll. Aztán picit megijedtem,hogy mi van,ha túl tömör lesz? De nem lett. Igaz,hogy a többihez képest valóban nehezebb,de nem vészesen. Az íze pedig nagyon finom.
A többi lisztkeverékhez képest valamivel több vizet használtam a dagasztáshoz,de az elkészítése egy az egyben ugyanaz,mint a tö bi lisztkeveréknél.


Hozzávalók:

50 dkg  Vollkornbrot lisztkeverék
350 ml langyos víz

Elkészítése:

A lisztkeverékhez hozzáadjuk a langyos vizet és alaposan átdagasztjuk. Negyed órát pihentetjük, majd ismételten átdagasztjuk.

Egy 20 cm átmérőjű paraszttál aljába vizet permetezünk, kibéleljük sütőpapírral. 

A kidagasztott kenyértésztából lisztezett gyúródeszkán cipót formázunk, majd a paraszttálban 60 percet kelesztjük.

Félidőben pengével bevágjuk. Sütőzsákot bepermetezünk vízzel, beletesszük a kenyeret a paraszttállal és 220 fokra előmelegített sütőben kb 40 percet sütjük.



2015. január 11., vasárnap

Bajor parasztkenyér

Háromféle lisztkeverék kapható a Lidl-ben,ebből kettőt már kipróbáltam kettőt, a ciabattát és a napraforgó magosat, és ez utóbbi annyira ízlett, hogy a harmadikig el sem jutottunk....ezidáig.

Ma kipróbáltam a parasztkenyeret is, amit most megmutatok nektek. :-) 

Ez is, mint a másik kettő, szénhidrátcsökkentett.



Hozzávalók:

50 dkg  bajor parasztkenyér lisztkeverék
320 ml langyos víz

Elkészítése:

A lisztkeverékhez hozzáadjuk a langyos vizet és alaposan átdagasztjuk. Negyed órát pihentetjük, majd ismételten átdagasztjuk.

Egy 20 cm átmérőjű paraszttál aljába vizet permetezünk, kibéleljük sütőpapírral. 

A kidagasztott kenyértésztából lisztezett gyúródeszkán cipót formázunk, majd a paraszttálban 60 percet kelesztjük.

Félidőben pengével bevágjuk. Sütőzsákot bepermetezünk vízzel, beletesszük a kenyeret a paraszttállal és 220 fokra előmelegített sütőben kb 40 percet sütjük.