Most,hogy már kipróbáltam az összes általam ismert Lidl-ben kapható kenyérliszt keveréket,arra gondoltam, vegyítem őket...
Ma a parasztkenyér keverékhez adtam a teljes kiőrlésű keverékből a következő arányokból:
Hozzávalók:
50 dkg parasztkenyér keverék
10 dkg teljes kiőrlésű lisztkeverék
400 ml langyos víz
Elkészítése:
Hozzávalók:
50 dkg parasztkenyér keverék
10 dkg teljes kiőrlésű lisztkeverék
400 ml langyos víz
Elkészítése:
A lisztkeverékhez hozzáadjuk a langyos vizet és alaposan átdagasztjuk. Negyed órát pihentetjük, majd ismételten átdagasztjuk.
Egy 20 cm átmérőjű paraszttál aljába vizet permetezünk, kibéleljük sütőpapírral.
A kidagasztott kenyértésztából lisztezett gyúródeszkán cipót formázunk, majd a paraszttálban 60 percet kelesztjük.
Félidőben pengével bevágjuk. Sütőzsákot bepermetezünk vízzel, beletesszük a kenyeret a paraszttállal és 220 fokra előmelegített sütőben kb 40 percet sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése