2015. január 18., vasárnap

Teljes kiőrlésű rozscipó

Ma ismét a Lidl-ben jártam,ciabatta lisztkeveréket szerettem volna,de sajnos elfogyott. Volt viszont helyette egy számomra teljesen új lisztkeverék.Teljes kiőrlésű búza-,illetve rozslisztből áll. Aztán picit megijedtem,hogy mi van,ha túl tömör lesz? De nem lett. Igaz,hogy a többihez képest valóban nehezebb,de nem vészesen. Az íze pedig nagyon finom.
A többi lisztkeverékhez képest valamivel több vizet használtam a dagasztáshoz,de az elkészítése egy az egyben ugyanaz,mint a tö bi lisztkeveréknél.


Hozzávalók:

50 dkg  Vollkornbrot lisztkeverék
350 ml langyos víz

Elkészítése:

A lisztkeverékhez hozzáadjuk a langyos vizet és alaposan átdagasztjuk. Negyed órát pihentetjük, majd ismételten átdagasztjuk.

Egy 20 cm átmérőjű paraszttál aljába vizet permetezünk, kibéleljük sütőpapírral. 

A kidagasztott kenyértésztából lisztezett gyúródeszkán cipót formázunk, majd a paraszttálban 60 percet kelesztjük.

Félidőben pengével bevágjuk. Sütőzsákot bepermetezünk vízzel, beletesszük a kenyeret a paraszttállal és 220 fokra előmelegített sütőben kb 40 percet sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése