Az idén a kisfiam minden igyekezete ellenére megmaradt egy tálnyi mézeskalács. Valószínűleg ebben azért az is közrejátszott, hogy nem jól záródó dobozkában tároltuk, így kőkemény lett. Így elkezdtem gondolkodni, mi is legyen a sorsa?
Eszembe jutott a sajttorta, ami az egyik kedvenc sütim...és már nem is volt kérdés, mit kezdjek a mézeskaláccsal...:-)
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg mézeskalács
7 ek margarin
A sajtkrémhez:
60 dkg natúr sajtkrém
15 dkg cukor
5 tojás
1 tk vanilia aroma
A karamell öntethez:
25 dkg cukor
Kevés citromlé
Kb 1 dl tejszín
4 ek margarin
Elkészítése:
A mézeskalácsot összetörjük, majd olvasztott margarinnal összegyúrjuk. Sütőpapírral bélelt nagyobb méretű kapcsos tortaformába nyomkodjuk.
160 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Elkészítjük a krémet. A sajtkrémbe belekeverjük a cukrot és a vanilia aromát, majd egyenként a tojást. A közben kihűlt tésztára öntjük és 160 fokos sütőben 60 percet sütjük. Ekkor visszavesszük a hőfokot 150 fokra és további 30 percet sütjük.
Ha kihűlt. Elkészítjük a karamell mázat. A cukrot a citromlével folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, amíg borostyán színű lesz. Ekkor hozzzáöntjük a tejszínt. Amikor egyneművé vált,mehet bele a margarin. Ha felolvadt, ráöntjük a tortára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése