Háromféle lisztkeverék kapható a Lidl-ben,ebből kettőt már kipróbáltam kettőt, a ciabattát és a napraforgó magosat, és ez utóbbi annyira ízlett, hogy a harmadikig el sem jutottunk....ezidáig.
Ma kipróbáltam a parasztkenyeret is, amit most megmutatok nektek. :-)
Ez is, mint a másik kettő, szénhidrátcsökkentett.
Hozzávalók:
50 dkg bajor parasztkenyér lisztkeverék
320 ml langyos víz
Elkészítése:
A lisztkeverékhez hozzáadjuk a langyos vizet és alaposan átdagasztjuk. Negyed órát pihentetjük, majd ismételten átdagasztjuk.
Egy 20 cm átmérőjű paraszttál aljába vizet permetezünk, kibéleljük sütőpapírral.
A kidagasztott kenyértésztából lisztezett gyúródeszkán cipót formázunk, majd a paraszttálban 60 percet kelesztjük.
Félidőben pengével bevágjuk. Sütőzsákot bepermetezünk vízzel, beletesszük a kenyeret a paraszttállal és 220 fokra előmelegített sütőben kb 40 percet sütjük.
kovász vagy élesztő nélkül??? só???? hm??
VálaszTörlésSemmi nem kell hozzá,csak víz. Minden van a lisztkeverékben, ami kell.:-)
Törlés