2015. július 11., szombat

Diétás vaniliás krémtúró


Mint azt már korábban említettem, ez gyebrekkorom nagy kedvence. Mivel még mindig nem adtam fel fogyókúrámat, így most elkészítettem ennek cukormentes változatát. Azon túl, hogy gyümölcscukorral készítettem, annyit változtattam rajta, hogy egy kevés citromhéjat reszeltem bele. Ez nekem hiányzott a múltkoriból, így  valahogy most jobban ízlett.

Hozzávalók:


2 tojás sárgája
8 dkg gyümölcscukor (fruktóz)
1 csapott ek vaniliás pudingpor (főzős)
Kevés reszelt citromhéj
2 dl tej
25 dkg túró
Vanilirúd kikapart belseje vagy vanilia aroma

Elkészítése:

A tojások sárgáját a fruktózzal egy kicsit felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a pudingport és egy löttyintésnyi tejet, valamint a reszelt citromhéjat. A maradék tejet a vaniliával felforraljuk. Amikor forr, hozzáöntjük a pudingos masszát, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű állaga nem lesz. Lehűtjük, majd a már kihűlt masszába keverjük az áttört túrót, végül botmixerrel pépesítjük.



2015. július 4., szombat

Szilvás-mascarponés pohárkrém gyümölcscukorral

A legnagyobb kánikula elején járunk, kinek van kedve ilyenkor még jobban fűteni az amúgy sem hűvös lakást a sütő bekapcsolásával?...nekem sincs, viszont édesség az hiányzik ha nincs, így ma egy könnyű pohárkrém mellett döntöttem.

Hozzávalók:

23 dkg szilva
2 ek fruktóz
1 ek főzős vaniliás pudingpor
Fahéj
Őrölt szegfűszeg
Rum aroma
Csipetnyi őrölt gyömbér
25 dkg mascarpone
2 pohár görög joghurt (sztracsatellás)
2 dl habtejszín+2 ek fruktóz

Elkészítése:

A szilvát felkockázzuk, nyeles serpenyőbe öntjük, megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, őrölt szegfűszeggel, rum aromát locsolunk rá, illetve egy csipet őrölt gyömbért. Ezzel óvatosan bánjunk, mert intenzív fűszer. Rászórjuk a pudingpost és állandó keverés mellett közepes lángon addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Lehűtjük.

Közben a mascarponét a joghurttal elkeverjük, a tejszínt habosra verjük és hozzáadjuk a 2 evőkanál fruktózt, maja óvatosan a joghurtos masszához keverjük.

Poharakba kanalazzuk felváltva a szilvás zselével. 5 adag lett ebből a mennyiségből, 4 pohár+1 bébitányér biztonsági okokból, hogy a család legkisebb tagja se maradjon ki a finomságból...;-) 


2015. június 15., hétfő

Vaniliás krémtúró házilag

Gyerekkorom egyik nagy kedvence a vaniliás krémtúró, és a gyerekeim is nagyon szeretik, így aztán nem volt kérdéses, hogy elkészítem-e, amikor rátaláltam a neten. Az eredeti recept innen. Ezúton is köszönet érte!:-) 

Villámgyorsan elkészíthető, sütőt nem kell hozzá kapcsolni, ami ebben a nagy melegben nem elhanyagolható érv, nagyon finom, jah és diétás verzióban is elkészíthető. Mivel még mindig kitartóan fogyórúrázom, így hamarosan el is készítem és természetesen be is mutatom majd.:-)  De addig is itt az eredeti....



Hozzávalók:

2 tojás sárgája
8 dkg cukor
1 csapott ek vaniliás pudingpor (főzős)
2 dl tej
25 dkg túró
1 cs. burbon vaniliás cukor

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral egy kicsit felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a pudingport és egy löttyintésnyi tejet. A maradék tejet a vaniliás cukorral felforraljuk. Amikor forr, hozzáöntjük a pudingos masszát, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű állaga nem lesz. Lehűtjük, majd a már kihűlt masszába keverjük az áttört túrót, végül botmixerrel pépesítjük.