2015. június 15., hétfő

Vaniliás krémtúró házilag

Gyerekkorom egyik nagy kedvence a vaniliás krémtúró, és a gyerekeim is nagyon szeretik, így aztán nem volt kérdéses, hogy elkészítem-e, amikor rátaláltam a neten. Az eredeti recept innen. Ezúton is köszönet érte!:-) 

Villámgyorsan elkészíthető, sütőt nem kell hozzá kapcsolni, ami ebben a nagy melegben nem elhanyagolható érv, nagyon finom, jah és diétás verzióban is elkészíthető. Mivel még mindig kitartóan fogyórúrázom, így hamarosan el is készítem és természetesen be is mutatom majd.:-)  De addig is itt az eredeti....



Hozzávalók:

2 tojás sárgája
8 dkg cukor
1 csapott ek vaniliás pudingpor (főzős)
2 dl tej
25 dkg túró
1 cs. burbon vaniliás cukor

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral egy kicsit felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a pudingport és egy löttyintésnyi tejet. A maradék tejet a vaniliás cukorral felforraljuk. Amikor forr, hozzáöntjük a pudingos masszát, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű állaga nem lesz. Lehűtjük, majd a már kihűlt masszába keverjük az áttört túrót, végül botmixerrel pépesítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése