A legnagyobb kánikula elején járunk, kinek van kedve ilyenkor még jobban fűteni az amúgy sem hűvös lakást a sütő bekapcsolásával?...nekem sincs, viszont édesség az hiányzik ha nincs, így ma egy könnyű pohárkrém mellett döntöttem.
Hozzávalók:
23 dkg szilva
2 ek fruktóz
1 ek főzős vaniliás pudingpor
Fahéj
Őrölt szegfűszeg
Rum aroma
Csipetnyi őrölt gyömbér
25 dkg mascarpone
2 pohár görög joghurt (sztracsatellás)
2 dl habtejszín+2 ek fruktóz
Elkészítése:
A szilvát felkockázzuk, nyeles serpenyőbe öntjük, megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, őrölt szegfűszeggel, rum aromát locsolunk rá, illetve egy csipet őrölt gyömbért. Ezzel óvatosan bánjunk, mert intenzív fűszer. Rászórjuk a pudingpost és állandó keverés mellett közepes lángon addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Lehűtjük.
Közben a mascarponét a joghurttal elkeverjük, a tejszínt habosra verjük és hozzáadjuk a 2 evőkanál fruktózt, maja óvatosan a joghurtos masszához keverjük.
Poharakba kanalazzuk felváltva a szilvás zselével. 5 adag lett ebből a mennyiségből, 4 pohár+1 bébitányér biztonsági okokból, hogy a család legkisebb tagja se maradjon ki a finomságból...;-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése