Megint eltelt egy év....pici lányom nyolc éves lett. Az idén az volt a kívánsága, hogy csokitortát süssek....már ki is találtam, hogy milyen legyen, aztán újragondoltuk a történetet, miután megint nagyon nagy hőséget jósoltak. A nagy melegben senki nem eszi a töményebb sütiket, így egy könnyűbb tortát álmodtam meg a picilánynak.
Idén sem volt egyszerű dolgom, mert kb dupla adag zselatin fixxel tudott csak megkötni aminek meg kellett a nagy meleg miatt.
Idén sem volt egyszerű dolgom, mert kb dupla adag zselatin fixxel tudott csak megkötni aminek meg kellett a nagy meleg miatt.
Hozzávalók:
A tésztához:
2 tojás
8 dkg cukor
6 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1 kk sütőpor
2 ek olaj
2 ek víz
Ez a mennyiség egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma egy lapja. Kettőt sütünk belőle.
A sajtkrémhez:
40 dkg natúr sajtkrém
2 dl tejszín
15 dkg cukor
2 marék csokiforgács
2 cs.zselatin fix
A barackos krémhez:
50 dkg felkockázott sárgabarack
1 cs.vaniliás pudingpor
0,5 dl víz
15 dkg cukor
2 dkg vaj
A bevonáságoz:
20 dkg sajtkrém
10 dkg cukor
Fél cs. zselatin fix
A díszítéshez:
3 cs. Bonbonetti
2 m selyemszalag
3 szem sárgabarack
Csokiforgács
Elkészítése:
A barackos zselét készítjük el először. A felkockázott barackot egy serpenyőbe tesszük, ráöntjük a vizet, majd a pudingport és alacsony lángon sűrűre főzzük. Amikor kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a cukrot is. Lekapcsoljuk a gázt alatta és belekeverjük a vajat. Lehűtjük.
Elkészítjük a két tortalapot. Robotgéppel habosra keverjük a cukrot és az egész tojásokat. A tál szélénél belecsurgatom az olajat, és a vizet, majd óvatosan belekeverjük a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet.Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A második lapot ugyanígy készítjük el. Amikor kihűlt a tészta, lehúzhatjuk róla a sütőpapírt.
Végül jöhet a sajtkrémsajtkrém. A Lidlben kapható 1 kg-s kiszerelésben vödrös natúr sajtkrém, azt használtam. A sajtot a cukorral elekeverjük, hozzáadjuk a csokiforgácsot, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. 2 csomag zselatin fixxel sűrűsítjük.
A tortalapokat kettévágjuk. A sajtkrémet 2 részre osztjuk. Az egyik részét az első tortalapra kenjük, rátesszük a másodikat, amire a barackzselé kerül. Erre jön a harmadik lap, amire ismét mascarponés krém jön.Erre tesszük az utolsó tortalapot.
A torta bevonásához összekeverjük a sajtot a cukorral és a zselatin fixxel, és amint megdermedt, körbekenjük vele a tortát. A szélére csak annyi kell, hogy rátapadjon a bonbonetti amivel körbekerítjük. A tetejét sárgabarack szeletekkel és csokiforgáccsal díszítjük.
A sajtkrémhez:
40 dkg natúr sajtkrém
2 dl tejszín
15 dkg cukor
2 marék csokiforgács
2 cs.zselatin fix
A barackos krémhez:
50 dkg felkockázott sárgabarack
1 cs.vaniliás pudingpor
0,5 dl víz
15 dkg cukor
2 dkg vaj
A bevonáságoz:
20 dkg sajtkrém
10 dkg cukor
Fél cs. zselatin fix
A díszítéshez:
3 cs. Bonbonetti
2 m selyemszalag
3 szem sárgabarack
Csokiforgács
Elkészítése:
A barackos zselét készítjük el először. A felkockázott barackot egy serpenyőbe tesszük, ráöntjük a vizet, majd a pudingport és alacsony lángon sűrűre főzzük. Amikor kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a cukrot is. Lekapcsoljuk a gázt alatta és belekeverjük a vajat. Lehűtjük.
Elkészítjük a két tortalapot. Robotgéppel habosra keverjük a cukrot és az egész tojásokat. A tál szélénél belecsurgatom az olajat, és a vizet, majd óvatosan belekeverjük a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet.Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A második lapot ugyanígy készítjük el. Amikor kihűlt a tészta, lehúzhatjuk róla a sütőpapírt.
Végül jöhet a sajtkrémsajtkrém. A Lidlben kapható 1 kg-s kiszerelésben vödrös natúr sajtkrém, azt használtam. A sajtot a cukorral elekeverjük, hozzáadjuk a csokiforgácsot, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. 2 csomag zselatin fixxel sűrűsítjük.
A tortalapokat kettévágjuk. A sajtkrémet 2 részre osztjuk. Az egyik részét az első tortalapra kenjük, rátesszük a másodikat, amire a barackzselé kerül. Erre jön a harmadik lap, amire ismét mascarponés krém jön.Erre tesszük az utolsó tortalapot.
A torta bevonásához összekeverjük a sajtot a cukorral és a zselatin fixxel, és amint megdermedt, körbekenjük vele a tortát. A szélére csak annyi kell, hogy rátapadjon a bonbonetti amivel körbekerítjük. A tetejét sárgabarack szeletekkel és csokiforgáccsal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése