.....ami igazából nem is piskóta, viszont kiváló tésztája lehet formatorták tésztájának, mert nagyszerűen formázható. A másik dolog pedig, ami szintén nem mellékes, hogy fantasztikusan finom, akár egymagában is megállja a helyét. Ahogy kisült és levágtam a széleit, a gyerekek úgy rápörögtek, hogy menekítenem kellett...:-)
Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg margarin
15 dkg cukor
6 tojás
50 dkg gesztenyemassza
5 dkg liszt
10 dkg darált mandula
1 tk sütőpor
Elkészítése
A margarint a cukorral, majd a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát is, és krémesre keverjük. Végül belekeverjük a sütőporos, darált mandulás lisztkeveréket. Sütőpapírral bélelt 37x22 cm-s tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük.
15 dkg cukor
6 tojás
50 dkg gesztenyemassza
5 dkg liszt
10 dkg darált mandula
1 tk sütőpor
Elkészítése
A margarint a cukorral, majd a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát is, és krémesre keverjük. Végül belekeverjük a sütőporos, darált mandulás lisztkeveréket. Sütőpapírral bélelt 37x22 cm-s tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése