Mivel még mindig kitartóan fogyókúrázom, így viszonylag ritkán sütök mostanság. Az édességet viszont nagyon szeretem....sajnos....így olyan finomságokat keresek, ami kevésbé hízlalós...már, ha van ilyen...😀
A neten keresgélve találtam rá egy receptre ITT és ezt variáltam át csöppet. Természetesen cukorral és más gyümölccsel is elkészíthető, a meggyszezonra tekintettel én most ezt tettem bele.
Hozzávalók:
50 dkg túró
4 tojás
18 dkg fruktóz
225 ml Hulala
1 cs. vaniliás pudingpor
Csipet só
4 ek búzadara
1 tk vanilia aroma
Fél citrom reszelt hélya
30 dkg magozott meggy+2 ek fruktóz+1 tk rum aroma+1 tk fahéj
Elkészítése:
A magozott meggyet megszórjuk a cukorral,fahéjjal és a rum aromával, összekeverjük, és így hagyjuk állni, amíg a tortát elkészítjük.
A robotgép üstjébe beleütjük a tojásokat és a túróval együtt kb öt percig keverjük. Ezután hozzáadva a fruktózt és a tejszínt további 5 percig keverjük. Közben a többi hozzávalót egy tálban összekeverjük,majd a masszához adjuk és csomómentesre keverjük.
Vajazott lisztezett közepes tortaformába öntjük, rászórjuk a meggyet és 170 fokra előmelegített sütőben kb egy órát sütjük. Akkor jó, ha a közepe már nem hibbog. Célszerű félidőnél sütőpapírral letakarni, mert a fruktózos sütik szeretnek megégni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése