2016. február 2., kedd

Pizzás párna

Dorka lányom nagy kedvence, a Lidl- be, ha megyünk, mindig pizzás párnát kér...most beteg szegénykém, nincs étvágya, alig eszik valamit...ezért találtam, ki, hogy ezt sütök neki, hátha jóízűen megeszi...és megérte, nagyon örült neki, és végre jó étvággyal evett!



Hozzávalók:

1 csomag fagyasztott leveles tészta
140 g sürített paradicsom
Pizza fűszer
Fokhagyma granulátum
Bors

1 tojás a kenéshez

Elkészítése:


A sürített paradicsomot ízlés szerint befűszerezzük. A leveles tésztát vékonyra sodorjuk, majd 5x3- as téglalapokra vágjuk. Egy téglalapot megkenünk paradicsomos szósszal, egyet pedig berácsozunk sütirácsozó hengerrel, és a megkent lap tetejére tesszük.

Az így kapott párnácskákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejét tojással lekenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

2016. január 31., vasárnap

Brownie borsodóval

Csokis sütire vágytam...amihez jórészt hozzájárult az is, hogy a héten egyik reggel, mielőtt munkába indultam, a paprika tévén csokis browniet sütöttek... ezért aztán a vasárnapi desszertnek ezt választottam. Meg kell mondjam, nem csalódtam! Isteni finom, kívül ropogós, belül szaftos csupacsoki....kiváló!


Hozzávalók:

A browniehoz:

20 dkg vaj
20 dkg étcsoki
4 tojás
25 dkg cukor
10 dkg liszt

A borsodóhoz:

2 dl fehérbor
1 dl víz
15 dkg nádcukor
Fél citrom leve és reszelt héja
Késhegynyi fahéj
1 tk vaniliás cukor
1/4 ek liszt
2 tojás


Elkészítése:


A vajat és a csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, majd belecsorgatjuk a megolvadt csokit és alaposan összekeverjük. Kis méretű kivajazott kilisztezett hőálló kerámia tálba öntjük. 170 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük.

Amíg sül, elkészítjük a borsodót. A hozzávalókat egy nyeles lábosban kézi habverővel összekeverjük, majd gőz fölött folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg felforr és besűrűsödik.

2016. január 21., csütörtök

Márványos brownie

Igazából szerintem nem sok köze van a browniehoz, de nagyon finom süti, és pillanatok alatt egyszerűen összedobható....

Hozzávalók:

3 tojás
90 g puha vaj
150 g nádcukor
2 tk vanilia aroma
60 g liszt
30 g holland kakaó
250 g natúr sajtkrém

Elkészítése:

Két tojást szétválasztunk, a fehérjéket külön tálakba tesszük, a sárgájukra ezúttal nem lesz szükség. ( Én lefagyasztottam.)

Egy tálban összekeverjük robotgéppel a vajat, 90 grammot a cukorból, 1 tojásfehérjét, a vanilia aromát valamint egy egész tojást. Apránként hozzáadjuk a kakaóporral elkevert lisztet. Alaposan összekeverjük.

Sütőpapírral bélelt 20x23-as tepsibe vízes kézzel elegyengetjük.

A sajtot a maradék cukorral és a tojás fehérjével robotgéppel elkeverjük, és a tésztára öntjük. Villával márványosítjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.