2016. január 31., vasárnap

Brownie borsodóval

Csokis sütire vágytam...amihez jórészt hozzájárult az is, hogy a héten egyik reggel, mielőtt munkába indultam, a paprika tévén csokis browniet sütöttek... ezért aztán a vasárnapi desszertnek ezt választottam. Meg kell mondjam, nem csalódtam! Isteni finom, kívül ropogós, belül szaftos csupacsoki....kiváló!


Hozzávalók:

A browniehoz:

20 dkg vaj
20 dkg étcsoki
4 tojás
25 dkg cukor
10 dkg liszt

A borsodóhoz:

2 dl fehérbor
1 dl víz
15 dkg nádcukor
Fél citrom leve és reszelt héja
Késhegynyi fahéj
1 tk vaniliás cukor
1/4 ek liszt
2 tojás


Elkészítése:


A vajat és a csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, majd belecsorgatjuk a megolvadt csokit és alaposan összekeverjük. Kis méretű kivajazott kilisztezett hőálló kerámia tálba öntjük. 170 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük.

Amíg sül, elkészítjük a borsodót. A hozzávalókat egy nyeles lábosban kézi habverővel összekeverjük, majd gőz fölött folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg felforr és besűrűsödik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése