Csokis sütire vágytam...amihez jórészt hozzájárult az is, hogy a héten egyik reggel, mielőtt munkába indultam, a paprika tévén csokis browniet sütöttek... ezért aztán a vasárnapi desszertnek ezt választottam. Meg kell mondjam, nem csalódtam! Isteni finom, kívül ropogós, belül szaftos csupacsoki....kiváló!
Hozzávalók:
A browniehoz:
20 dkg vaj
20 dkg étcsoki
4 tojás
25 dkg cukor
10 dkg liszt
A borsodóhoz:
2 dl fehérbor
1 dl víz
15 dkg nádcukor
Fél citrom leve és reszelt héja
Késhegynyi fahéj
1 tk vaniliás cukor
1/4 ek liszt
2 tojás
Elkészítése:
A vajat és a csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, majd belecsorgatjuk a megolvadt csokit és alaposan összekeverjük. Kis méretű kivajazott kilisztezett hőálló kerámia tálba öntjük. 170 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése