2014. február 24., hétfő

Öregtészta graham liszttel

Jó ideje foglalkoztat a gondolat, hogy ki kéne próbálni az öregtésztát graham lisztből is..Eddig kizárólag BL55-ből készítettem, most azonban elhatároztam, hogy teszek egy próbát... 


Hozzávalók:

20 dkg BL55 liszt
10 dkg graham liszt
2 dkg élesztő
Csipet cukor
1 tk só
220 ml langyos tej
Pici olaj

Elkészítése:

A liszteket elvegyítjük, belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, ráöntjük a tejet. Bedagasztjuk. Szobahőmérsékleten konyharuhával letakarva túlkelesztjük.

Amikor már nem emelkedik tovább a tészta, hanem összeesik, műanyag dobozbozba tesszük, rácsukjuk a tetejét és hűtőbe tesszük.

8-10 napig vígan eláll hűtőben. Felhasználás előtt 2-3 órával kivesszük, szobahőmérsékleten tároljuk, hogy kicsit felmelegedjen.

Ebből az adagból 2 kenyérre való lesz. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése