2014. február 10., hétfő

Rózsafánk

Idegen tollakkal ékeskedem...na, jó, azért annyira nem is idegen, hiszen ez az én drága kislányom remekműve...:-) 

A hétvégén farsangi fánksütést rendezett az ovi, korlátozott létszámban lehetett részt venni, így hamar gyorsan jelentkeztünk, hogy véletlenül se maradjunk le, nagyon szeretjük az ilyen programokat...:-) 

Dorka német nemzetiségi oviba jár, nagyon sok hagyományőrző programot szerveznek, ezeken mindig szívesen veszünk részt...ezúttal sváb nénik segítségével készítették ezeket a nagyon szép és finom rózsafánkokat...a receptet azonnal hoztam...:-) 

Hozzávalók:

30 dkg liszt
3 tojássárgája
2 dl tejföl
Csipet só
1 mk cukor
2 ek rum

A sütéshez:

Étolaj

A forgatáshoz:

Fahéjas porcukor

Elkészítése:

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd pihentetés nélkül lisztezett gyúródeszkán kb 3 mm vékonyra sodorjuk.

Kiszúró formával virágokat szaggatunk belőle. A megmaradt tojásfehérjével lekenünk egy virágot, ezzel ragasztjuk rá a második virágot, amit szintén lekenünk tojásfehérjével és ráteszünk még egy virágot. A közepét együtt kiszúrjuk. Ugyanígy járunk el a többinél is.

Bő forró olajban mindkét felét aranybarnára sütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése