Már jó ideje szemezgettem ezzel a recepttel Stahl Judit oldalán, ahogy megláttam, tudtam, hogy ezt muszáj megsütnöm, csak valahogy mindig volt valami más. Most megint eszembe jutott.....és nem tévedtem....nagyon-nagyon finom, ropogós. A kávét és csokit kedvelőknek egész biztosan nagy kedvence lesz...érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
20 dkg tejcsoki
10 dkg étcsoki
2 ek babkávé
25 dkg liszt
2 dkg holland kakaó
1 tk szódabikarbóna
Csipet só
20 dkg cukor
25 dkg vaj
Elkészítése:
A tejcsokit gőz fölött megolvasztjuk, félretesszük hűlni. Az étcsokit fél körömnyi darabkákra vagdaljuk, a babkávét durvára daráljuk. Én épp csak beindítottam a kávédarálót egy pillanatra. Mozsárral is lehet, nekem kávédarálóval egyszerűbbnek tűnt.
A lisztbe belekeverjük a kakaót és a szódabikarbónát. A vajat a cukorral robotgéppel elkeverjük, majd fakanállal belekeverjük az olvasztott tejcsokit, végül a kakaós lisztes egyveleget.
Három gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd teáskanállal diónyi halmokat sorakoztatunk egymástól kb 5 cm-re, hogy ne érjenek össze, ha sütés közben szétterülnek.
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Puha lesz még, amikor kivesszük a sütőből, neijedjünk meg. Várjuk meg, amíg kihűl, ropogós lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése