2016. október 22., szombat

Kávés- mogyorós koszorú

.....némi aszalt gyümölccsel és kardamommal....csak, mert imádom az ízét. Ebédhez szerettem volna megsütni, ki is sült, a csokimázat viszont már nem tudtam rákenni, mert jött az én anyukám,  és elkérte, mert vendégségbe mentek és nem volt ideje sütni, így aztán nekiáttam másodszor is....uzsonna lett belőle. 😊 Szerencsére gyorsan elkészíthető poharas sütemény, egy pohár 250 ml.



Hozzávalók:

2 pohár liszt
1 marék tört mogyoró
5-6 szem aszalt szilva és füge vegyesen
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
Csipet só
1 púpos tk kardamom
1,5 ek durvára darált kávé
1 pohár cukor
3 tojás
Fél pohár natúr joghurt
Fél pohár tej
Fél pohár olaj

A tetejére:

10 dkg étcsoki
3 dkg margarin
Jégcukor

Elkészítése:

A lisztbe belekeverjük a sütőport, szódabikarbónát, kardamomot, sót, mogyorót és a apróra darabolt aszalt gyümölcsöket. A cukrot a tojással robotgéppel habosra keverjük, majd alaposan beleforgatjuk a joghurttal összekevert tejet, és az olajat, végül óvatosan belekeverjük a lisztes keveréket.

Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt koszorúformába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük (tűpróba).

A csokit gőz fölött felolvasztjuk a margarinnal, és a kihűlt koszorút lekenjük vele, tetejét megszórjuk jégcukorral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése