2019. január 19., szombat

Villámgyors sajttorta

Évekkel ezelőtt találtam valahol ezt a receptet, de valahogy mindig elmaradt, hogy elkészítsem...most megint csak szembe jött velem valamelyik oldalon, így eljött az idő, hogy végre megsüssem. Pillanatok alatt kész van, mindössze három hozzávalóból áll, habkönnyű, nagyon finom desszert. Eteti magát. A fehér csoki választásánál arra figyelni kell, hogy nem mindegyiket lehet olvasztani, nekem Boci volt itthon, illetve  HEIDI GRAND’OR fehércsokija, amiben mandula és pisztácia van, mindegyik gyönyörűen megolvadt, a pisztáciától és a mandulától pedig csak pikánsabb lett.



Hozzávalók:

3 tojás
12 dkg natúr sajtkrém
12 dkg fehércsoki

Elkészítése:

A tojások fehérjét és sárgáját kettéválasztjuk. A csokit egy edénybe tördeljük és gőz fölött megolvasztjuk. Belekeverjük a sajtkrémet, majd a tűzről levéve a tojások sárgáját. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék felvert habját.

Sütőpapírral kibélelünk egy 16 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, az oldalát is, és beleöntjük a sajtos masszát. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, vízgőzben sütjük 15 percet(én egy kis lábasba tettem 
vizet a sütő aljába), majd visszavesszük a hőfokot 160 fokra és így sütjük további 15 percet. Végül lekapcsoljuk a sütőt és 15 percet még bent pihentetjük a tortát.

Vaniliás porcukorral megszórva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése