2014. április 20., vasárnap

Bobó szelet

Hetekkel ezelőtt kaptam egy receptet a blogom facebook oldalán, és megtetszett...arra gondoltam pont jó lesz húsvétra. Hozzávalók terén itt-ott helyettesítő terméket kellett keressek, meg belegondoltam pár újítást, aztán jött Bobóka, és "újraírta" a receptet...

Az történt, hogy elkészítettem két piskóta lapot, külön-külön, de el kellett ugorjak a boltba, pár perc volt, addig mamival volt a töki...mire visszaértem, belemászott a piskótalapba, kiette a közepét...új piskótát kellett sütni...Bobó által megtépázott piskótát pedig felhasználtam a kekszes töltelékbe...:-)

Hozzávalók:

A tésztához:

4 tojás
4 ek cukor
3 ek liszt
1 ek holland kakaó
Fél cs. Sütőpor

Ebből 3 adagot sütünk, egy-egy a süti alsó, felső lapja, a harmadik a kekszes töltelékbe.

A vaniliás krémbe:

2 cs.vaniliás pudindpor
6 ek cukor
2 cs.vaniliás cukor
7 dl tej
25 dkg kockamargarin
10 db oreo keksz

A kekszes töltelékhez:

50 dkg darált háztartási keksz
20 dkg cukor
4 ek holland kakaó
1 piskótalap
1 kis üveg eperlekvár fele
Annyi tej, hogy könnyen gyúrható legyen

A tetejére:

4 ek tej
4 ek cukor
2 dkg holland kakaó
10 dkg margarin

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, 180 fokra felmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Hármat készítünk belőle.

A kekszes töltelékhez a hozzávalókat csak nemes egyszerűséggel összekeverjük és összegyúrjuk, két folpack között gáztepsi méretűre nyújtjuk.

A vanilia pudingot a cukorral és a porcukorral összekeverjük, kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, belekeverjük a pudingot, sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, robotgéppel belekeverjük a margarint, végül a darabokra tördelt oreo kekszet óvatosan beleforgatjuk.

Deszkára tesszük az egyik piskóta lapot, rákenjük a krém felét. Ráemeljük a kekszes lapot, erre kenjük a krém másik felét, végül mehet rá a piskóta.

A tejet a cukorral és a kakaóval felfőzzük, levesszük a tűzről, belekeverjük a margarint. Ha felolvadt, rácsurgatjuk a süti tetejére. Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése