Kigondoltam mára egy süteményt...aztán, mivel már hajnalban kenyeret dagasztottam, hogy legyen reggelink, és még az ebéd sehol sem volt, úgy döntöttem, mást választok, valami gyorsabbat. Így aztán a piskóta tekercs mellett döntöttem...gyors is, finom is, de mégsem olyan hétköznapi ezzel a mentás töltelékkel...:-)
Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
4 ek cukor
3 ek liszt
Fél cs.sütőpor
1 ek holland kakaó
A krémhez:
1 cs.vaniliás pudingpor
3 ek cukor
3 dl tej
Fél kockamargarin
1 tk menta kivonat
15 g csokiforgács
A tetejére:
20 g étcsoki
20 g vaj
Csokis tortadara
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük.( én nem választom szét a tojás fehérjét és a sárgáját...így egyszerűbb és így is gyönyörűséges lesz) óvatosan beleforgatjuk a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Amikor kivettük a sütőből, nedves konyharuhára tesszük, feltekerjük vele, majd kitekerjük és deszkán hűtjük.
Elkészítjük a krémet. A pudingot és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, a maradék tejet felforraljuk, majd beleöntjük a pudingot. Sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a margarint. Amikor kihűlt, belekeverjük a menta kivonatot és a csokiforgácsot. Megtöltjük vele a piskótát és feltekerjük.
A csokit a vajjal gőz fölött megolvasztjuk, rákenjük a tetejére, majd megszórjuk tortadarával.
4 tojás
4 ek cukor
3 ek liszt
Fél cs.sütőpor
1 ek holland kakaó
A krémhez:
1 cs.vaniliás pudingpor
3 ek cukor
3 dl tej
Fél kockamargarin
1 tk menta kivonat
15 g csokiforgács
A tetejére:
20 g étcsoki
20 g vaj
Csokis tortadara
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük.( én nem választom szét a tojás fehérjét és a sárgáját...így egyszerűbb és így is gyönyörűséges lesz) óvatosan beleforgatjuk a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Amikor kivettük a sütőből, nedves konyharuhára tesszük, feltekerjük vele, majd kitekerjük és deszkán hűtjük.
Elkészítjük a krémet. A pudingot és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, a maradék tejet felforraljuk, majd beleöntjük a pudingot. Sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a margarint. Amikor kihűlt, belekeverjük a menta kivonatot és a csokiforgácsot. Megtöltjük vele a piskótát és feltekerjük.
A csokit a vajjal gőz fölött megolvasztjuk, rákenjük a tetejére, majd megszórjuk tortadarával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése