2014. április 8., kedd

Pudinggal töltött fahéjas cukros rúd

Már jó ideje szemezgettem Limara oldalán ezzel a finomsággal, de csak most sikerült a tettek mezejére lépnem. Végül a hajtogatási módszer volt az, amit ellestem, a recept és a töltelék a megyek a fejem után módszerrel született...:-) 

Kicsit nagyra sikerültek, legközelebb kisebbeket gyártok majd...de amúgy ízre rendkívül finom, csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy próbálja ki!



Hozzávalók:

A tésztához:


50 dkg liszt
3 dl langyos cukros tej
2 ek cukor
Csipet só
3 dkg élesztő
1 tojás 
3 dkg margarin
Fél citrom reszelt héja

A töltelékhez:

2 cs.vaniliás puding
6 ek gyümölcscukor
6 dl tej

A tetejére:

5 dkg olvasztott margarin
5 ek cukor
1 ek fahéj

Elkészítése:

Először a pudingot készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni. Összekeverjük a pudingot a gyümölcscukorral, majd egy kevés tejjel felöntve simára keverjük. A többi tejet felforraljuk és belekeverjük a pudingot. Sűrűre főzzük.

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk. Jól kezelhető, könnyű tésztát kapunk. Konyharuhával letakarva, meleg helyen duplájára dagasztjuk.

Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 8 felé osztjuk a tésztát. ( így utólag lehet 16 felé is, mert kissé nagyok lettek) gombócokat formázunk belőlük.

Ovális formára sodorjuk a gombócokat. Kb középtájba teszünk egy nagy evőkanálnyi pudingot, majd alulról ráhajtjuk a tésztát. Széleit is visszahajtjuk. A tészta felső részét derelyevágóval beirdaljuk, és ráhajtjuk a töltelékes kupacunkra.




Az összes gombócot így készítjük el. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. 180 fokos sütőben 15 perc alatt sütjük meg. Még melegében megkenjük olvasztott margarinnal és megszórjuk fahéjas cukorral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése