2014. május 25., vasárnap

Almás piskóta

Amikor Botonddal megyek vásárolni a helyi hiperbe, nem tudunk elmenni a zöldséges mellett anélkül, hogy ne kelljen almát venni neki. Ezért hát előfordul, hogy felhalmozódik az alma készletünk...:-) Így volt ez a múlt héten is...mivel elég meleg van ahhoz, hogy hamar tönkremenjen, így arra gondoltam, süti lesz belőle...íme:

Hozzávalók:

A tésztához:

5 ek cukor
5 tojás
5 ek liszt
Fél cs.sütőpor

Az almás réteghez:

Kb 1 kg alma
6-6 ek cukor
Fahéj
Gyömbér
Őrölt szegfűszeg ízlés szerint

A krémhez:

2 cs.vaniliás puding
6 dl tej
6 ek cukor
2 tk rum aroma
20 dkg margarin

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, felszeleteljük. Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleszórunk 6 ek cukrot, amit karamellizálunk. Egy sorban rátesszük az almaszeleteket, rászórunk 6 ek cukrot. Ízlés szerint fahéjjal, gyömbérrel és őrölt szegfűszeggel ízesítjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, amíg elkészítjük a piskótát.

5 tojásból piskótát készítünk, majd kivesszük az almát a sütőből és ráöntjük a tetejére a tésztát. Szépen elegyengetjük, és visszatesszük még kb 20 percre. 

Elkészítjük a pudingos krémet.Összekeverjük a pudingport a cukorral és felöntjük kevés tejjel.Csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd belekeverjük a pudingot és sűrűre főzzük. Még forrón hozzákeverjük a margarint és a rum aromát.

Az almás piskótát úgy vesszük ki a tepsiből, hogy az alma legyen felül, erre kenjük rá a még forró krémet. Tetejét fahéjjal szórjuk meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése