2014. május 15., csütörtök

Tündérsüti

Nagyon mutatós, habkönnyű sütemény, omlós linzer-szerű tésztával, ami talán lehetne kicsit vékonyabb, bár ez eggyel nagyobb tepsimérettel könnyen orvosolható, illetve az én ízlésemhez valamivel több cukrot is elbírna...de ez csak a prototípus volt...:-) 

Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg puha margarin
20 dkg porcukor
5 tojás sárgája
Csipet só
50 dkg liszt
1 cs.sütőpor

A krémhez:

2 cs.puncs puding
8 ek cukor(ízlés szerint lehet több is)
5 dl tej
450 g tejföl
5 tojás fehérje
1/2 citrom héja
1 tk rum aroma

Elkészítése:

Először a krémet készítjük el. Főzünk egy sűrű pudingot, amibe még forrón belekeverjük a tejfölt, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, végül a citrom héját és a rum aromát.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, közben elkészítjük a tésztát.

A margarint a cukorral robotgéppel habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, és kézzel összegyúrjuk.Puha, könnyen kezelhető tésztát kapunk. 60-40% arányban ketté választjuk, majd a nagyobbik darabot 24x38-as tepsibe nyomkodjuk. Erre öntjük a krémet. A tetejére a maradék tésztából rudakat sodrunk és berácsozzuk vele a tetejét.

40 percig sütjük, ha úgy ítéljük meg, hogy szükséges, letakarhatjuk közben sütőpapírral, nehogy megégjenek a rácsok a tetején.Ne ijedjünk meg, ha 40 perc után még hibbog a krém, ahogy hűl, meg fog szilárdulni.

Másnap szépen szeletelhető.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése