2014. május 3., szombat

Vaniliás karika házilag

Ismét főpróbát tartottam, ezúttal Dorka ovis ballagása előttit. Ugyanis arra az alkalomra olyan finomságot kerestem, amit hamarabb el tudok készíteni, mert már most tudom, hogy akkor nem lesz rá időm...hát mit mondjak? Megtaláltam a tutit...ez valami fennséges.  Olyannyira, hogy a gyerekek nem tudták megvárni, amíg megköt a csoki...egyből nekiestek.

Annyin fogok módosítani legközelebb, hogy vékonyabbra sodrom picivel, mert így kissé bedőlt, nem lett annyira szép, de a családot szemmel láthatóan nem zavarja ez az apró esztétikai bibi...:-) 



Hozzávalók:


34 dkg finomliszt
6 dkg kukorica liszt
25 dkg margarin
15 dkg cukor
2 tojás sárgája
1 cs.vaniliás cukor
2 tk vanilia aroma

Az aljára:

15 dkg csokoládé
2 tk olaj

Elkészítése:

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót is belekeverve, összegyúrjuk a tésztát. Hűtőben pihentetjük kb fél órát.

Lisztezett gyúródeszkán kb fél cm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a karikákat. 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

Gőz fölött megolvasztjuk a csokit az olajjal, belemártjuk a karikákat. Szilikonos sütőpapírra tesszük, amíg megdermed rajta a csoki...már, ha ki tudjuk várni...:-) 

Nagyon köszönöm a receptet Gabriellának.



2 megjegyzés:

  1. Szia Krisztina!
    Örülök, hogy elkészítetted és ízlett a gyerekeknek. :) Klassz a blogod. ;)
    Jó sütést-főzést és örömteli blogvezetést kívánok Neked!
    Gabriella

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gabriella!

      Én köszönöm Neked ezt a csodás receptet! Egyszerűen fantasztikus!!Tripla adag is kevés lenne belőle! :-)

      Törlés