Aki szereti a bolti változatát, feltétlenül próbálja ki, imádni fogja...pont olyan, mint az üzletekben árulnak csak gazdaságosabb...de vigyázat! Nagyon gyorsan fogy!😜
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
10 dkg liszt
10 dkg étkezési keményítő
15 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja
Csipet só
10 dkg margarin
1/2 cs. sütőpor
A krémhez:
2,5 dl tej
2 dl habtejszín
6 dkg cukor
1 cs. vaniliás cukor
Csipet só
3 dkg liszt
1/2 citrom reszelt héja
1 tk jamaikai rum aroma
1 cs. zselatin fix
Tetejére:
Porcukor
Elkészítése:
Először a főtt krémet készítjük el, az sem baj, ha előző este. A lisztet és a cukrot fél dl tejjel csomómentesre keverünk, a maradék tejet felforraljuk és amikor forr, hozzáöntjük és állandó kevergetés mellett 1-2 perc alatt sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a tésztát. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a puha vajat, majd lassan az összes többi hozzávalót. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék felvert habját.
Sütőpapírral bélelt 23x35-ös tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
A krémhez hozzákeverjük a tejszínen és a zselatin fixen kívül a többi hozzávalót. Felverjük a habtejszínt, óvatosan beleforgatjuk. Végül belekeverjük a zselatin fixet.
A kihűlt tésztalapot félbevágjuk, megtöltjük a krémmel. Tetejére vastagon porcukrot szórunk.
Guszta és nagyon finom lehet ! Fontos bele a zselatin fix? Nem szeretem ezeket :)
VálaszTörlésValami kell bele, amitől megköt a krém, eredetileg lapzselatint írt a recept, de én meg azt nem szeretem. Szóval nem tudom, mi mással lehet helyettesíteni?
Törlés