A napokban láttam erről egy videot a facebookon, egyszerűnek tűnt és nagyon mutatós...kedvet kaptam. Nem teljesen ugyanúgy készítettem el, menet közben derült ki, hogy csak 4 db virsli van itthon....viszont, találtam mini debrecenit a fagyasztóban, így megmenekült a vacsoránk...😀
Mindenesetre a mi verziónk szuper finom lett, nagy siker volt, el is fogyott az utolsó morzsáig.
Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott leveles tészta
4 virsli
6 mini debreceni
2 kisebb fej vöröshagyma + pici liszt
Reszelt sajt
1 tojás a kenéshez
Tetejére:
Lenmag
Elkészítése:
A karikára vágott vöröshagymát megforgatjuk pici lesztben, és forró olajban barnára sütjük.
A leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán kb 40x 30-as téglalappá sodorjuk. A közepére egymás mellé tesszük a virsliket, rászórjuk a hagyma felét, tetszés szerint sajtot, majd rápakoljuk szép sorban a debreceniket. Ezekre jön a hagyma másik fele, majd még egy adag reszelt sajt.
A széleit kb 2 cm széles csíkokra vágjuk, majd keresztbe egymásra hajtogatjuk. Tetejét lekenjük felvert tojással, megszórjuk lenmaggal.
200 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 percet sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése