Nem volt most semmi alkalom, egész egyszerűen csak elfelejtettem sütinek valót vásárolni, így aztán reggel megvolt a nagy harci feladat....kitalálni, mi is legyen a vasárnapi desszert....merthogy akárhogy is nézzük, nagyon tud hiányozni, ha nincs...akkor olyan befejezetlen az ebéd...
Eszembe jutott, hogy van a nasis szekrényben maradék zabkeksz, ami valahogy elfelejtődött...arra gondoltam, alapnak jó lesz, a többi meg már jött magától....beletettem mindent, ami itthon volt. Igaz, a grillázzsal csaltam, mert apukám allergiás a dióra, így amikor ő is eszik belőle, nem csinálok diós sütiket, de a "B" variációval is tökéletes lett...😀
Hozzávalók:
A tésztához:
12 dkg zabkeksz
5 dkg margarin
A krémhez:
1 cs.vaniliás pudingpor
6 ek cukor
2,5 dl tej
2 dl natúr joghurt
1 dl habtejszín (+1 tk porcukor)
1 cs.zselatin fix
Díszítésnek:
8 dkg zabkeksz
5 ek cukor
1 löttyintésnyi tejszín
Csokiforgács
Elkészítése:
A zabkekszet elmorzsoljuk, olvasztott margarinnal elkeverjük, és egy kis méretű (12 cm átmérőjű) tortaforma aljára szétnyomkodjuk. 150 fokos sütőben 5-10 percet szárítjuk.
Elkészítjük a krémet. A pudingport elkeverjük 3 ek cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, a maradék tejet felforraljuk. Belekeverjük a pudingos masszát, sűrűre főzzük. Lehűtjük. Ha lehűlt, hozzáadjuk a maradék cukorral elkevert joghurtot, és összeturmixoljuk. A tejszínt kemény habbá verjük, amikor kezd felverődni, beletesszük a porcukrot. Óvatosan a pudingos krémbe forgatjuk. Végül belekeverjük a zselatin fixet.
Ráöntjük a zabkekszes alapra. Rámorzsoljuk a zabkeksz 2/3-át. Elkészítjük a grillázst. Cukrot karamellizáljuk, amikor barnul, beleöntjük a maradék morzsolt zabkekszet (dió helyett) és egy löttyintésnyi tejszínt. Ezt csak azért, mert különben nem fogjuk tudni felszeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése