2016. július 15., péntek

Malac wellness torta

....Dorka 9. szülinapjára készült...picikém kívánsága csokitorta volt, ez most épp kapóra jött, mert olyan régen akartam már kipróbálni ezt a malackás tortát...a krém az már saját ötlet.😊



Hozzávalók:

A tésztához:

2 tojás
8 dkg cukor
6 dkg liszt
2 dkg holland kakaó
1 kk sütőpor
2 ek víz
2 ek olaj

Ez a mennyiség egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma egy lapja. Kettőt sütünk belőle.

A csokis krémhez:

2 cs.vaniliás pudingpor
6 ek cukor
6 dl tej
20 dkg csoki
10 dkg margarin
1 dl habtejszín
1 tk rum aroma

A karamelles krémhez:

1 cs.vaniliás pudingpor
6 ek cukor
3 dl tejszín
5 dkg margarin
1/2 dl tejszín

A tetejére:

8 dkg étcsoki
10 ml étolaj

A díszítéshez:

11 db kitkat csoki
Kb 5 dkg marcipán
Piros ételfesték

Elkészítése:

Először a malackákat készítjük el. A marcipán masszához pár csepp ételfestéket adunk és addig gyúrjuk, amíg szép rózsaszín lesz. Megformázzuk a malacokat, és egy tányéron pihentetjük őket, amíg elkészül a torta.



A tésztához a tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd óvatosan belekeverjük a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Amíg hűl, elkészítjük a krémeket. A csokishoz a pudingporokat összekeverjük a cukorral, és egy kevés tejjel. A maradék tejbe beletördeljük a csokit, és felforraljuk. Amikor forr, belekeverjük a pudingos masszát és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, robotgéppel belekeverjük a margarint és óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínt.

A karamelles krémhez a pudingport kikeverjük kevès tejjel. A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a maradék tejjel. Ha forr, belekeverjük a pudingot és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, robotgéppel belekeverjük a margarint, majd óvatosan a tejszínt.

A lapokat félbe vágjuk. Az alsóra kenjük a csokis krém1/3-át, rátesszük a második lapot. Erre jön a karamelles krèm. Majd a harmadik lap, majd a maradék csokis krém 2/3-a. Erre tesszük rá a negyedik lapot.

A megmaradt csokis krémmel körbekenjük a tortát. Kerítésnek jön köré a 11 db kitkat csoki, amit selyemszalaggal rögzítünk.

Gőz fölött felolvasztjuk a csokit az olajjal, rákenjük a tortára. Ebbe jönnek a wellnesselő kismalackák...😜


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése