Könnyen elkészíthető, üdítő desszertre vágytam. Találtam a kertben még némi málnát, illetve kezd érni a szeder....a kettő kombójából jó kis pikáns, savanykás szósz készíthető, ami tökéletes kiegészítője ebben a melegben egy krémtúrónak.....és, hogy bűntetlenül nassolható legyen mindez, diétás verzióban készült... 👏 😉
Hozzávalók:
A gyümölcspüréhez:
20 dkg szeder és málna vegyesen
10 szem édesítő tabletta összetörve
Szükség szerint + eritrit, ha túl savanyú lenne
1 dl víz
1 púpos ek vaniliás pudingpor
A krémtúróhoz:
A linken olvasható mennyiség dupláját készítettem ezúttal.
Elkészítése:
A gyümölcsöt alaposan megmossuk, majd egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a vizet és az édesítőt, és megfőzzük. Tűzről levéve botmixerrel pépesítjük, majd leszűrjük, hogy magok ne kerüljenek a pürébe. Bekekeverjük a pudingport, folyamatos kevergetés mellett besűrűsítjük. Szükség szerint adunk hozzá még édesítőt.
Poharakba porciózzuk, hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémtúrót. Ld, link.
Az elkészült krémtúrót a püré tetejére öntjük, fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk. Ebből az adagból 8 pohár lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése