2016. július 11., hétfő

Kinder paradiso

Aki szereti a bolti változatát, feltétlenül próbálja ki, imádni fogja...pont olyan, mint az üzletekben árulnak csak gazdaságosabb...de vigyázat! Nagyon gyorsan fogy!😜

Hozzávalók:

 A tésztához:

4 tojás
10 dkg liszt
10 dkg étkezési keményítő
15 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja
Csipet só
10 dkg margarin
1/2 cs. sütőpor

A krémhez:

2,5 dl tej
2 dl habtejszín
6 dkg cukor
1 cs. vaniliás cukor
Csipet só
3 dkg liszt
1/2 citrom reszelt héja
1 tk jamaikai rum aroma
1 cs. zselatin fix

Tetejére:

Porcukor

Elkészítése:

Először a főtt krémet készítjük el, az sem baj, ha előző este. A lisztet és a cukrot fél dl tejjel csomómentesre keverünk, a maradék tejet felforraljuk és amikor forr, hozzáöntjük és állandó kevergetés mellett 1-2 perc alatt sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva hagyjuk kihűlni.

Elkészítjük a tésztát. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a puha vajat, majd lassan az összes többi hozzávalót. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék felvert habját.

Sütőpapírral bélelt 23x35-ös tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

A krémhez hozzákeverjük a tejszínen és a zselatin fixen kívül a többi hozzávalót. Felverjük a habtejszínt, óvatosan beleforgatjuk. Végül belekeverjük a zselatin fixet.

A kihűlt tésztalapot félbevágjuk, megtöltjük a krémmel. Tetejére vastagon porcukrot szórunk.


2016. július 3., vasárnap

Zabkekszes grillázstorta

Nem volt most semmi alkalom, egész egyszerűen csak elfelejtettem sütinek valót vásárolni, így aztán reggel megvolt a nagy harci feladat....kitalálni, mi is legyen a vasárnapi desszert....merthogy akárhogy is nézzük, nagyon tud hiányozni, ha nincs...akkor olyan befejezetlen az ebéd...

Eszembe jutott, hogy van a nasis szekrényben maradék zabkeksz, ami valahogy elfelejtődött...arra gondoltam, alapnak jó lesz, a többi meg már jött magától....beletettem mindent, ami itthon volt. Igaz, a grillázzsal csaltam, mert apukám allergiás a dióra, így amikor ő is eszik belőle, nem csinálok diós sütiket, de a "B" variációval is tökéletes lett...😀



Hozzávalók:

A tésztához: 

12 dkg zabkeksz
5 dkg margarin 

A krémhez:

1 cs.vaniliás pudingpor
6 ek cukor
2,5 dl tej
2 dl natúr joghurt
1 dl habtejszín (+1 tk porcukor)
1 cs.zselatin fix

Díszítésnek:

8 dkg zabkeksz
5 ek cukor
1 löttyintésnyi tejszín
Csokiforgács

Elkészítése:

A zabkekszet elmorzsoljuk, olvasztott margarinnal elkeverjük, és egy kis méretű (12 cm átmérőjű) tortaforma aljára szétnyomkodjuk. 150 fokos sütőben 5-10 percet szárítjuk.

Elkészítjük a krémet. A pudingport elkeverjük 3 ek cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, a maradék tejet felforraljuk. Belekeverjük a pudingos masszát, sűrűre főzzük. Lehűtjük. Ha lehűlt, hozzáadjuk a maradék cukorral elkevert joghurtot, és összeturmixoljuk. A tejszínt kemény habbá verjük, amikor kezd felverődni, beletesszük a porcukrot. Óvatosan a pudingos krémbe forgatjuk. Végül belekeverjük a zselatin fixet.

Ráöntjük a zabkekszes alapra. Rámorzsoljuk a zabkeksz 2/3-át. Elkészítjük a grillázst. Cukrot karamellizáljuk, amikor barnul, beleöntjük a maradék morzsolt zabkekszet (dió helyett) és egy löttyintésnyi tejszínt. Ezt csak azért, mert különben nem fogjuk tudni felszeletelni.

Rákanalazzuk a tortára, megszórjuk csokiforgáccsal. 3-4 órát minimum tároljuk hűtőbe, mielőtt levesszük a torta karimáját, de az se baj, ha többet....mondanom se kell, nekem ez most nem sikerült, gyerekek türelmetlenek voltak csöppet, de ez az ízén szerencsére mitsem változtatott...😀


2016. július 2., szombat

Liszt nélküli pizza

Ki ne szeretné a pizzát?Nálunk mindenki... Egyetlen problémám vele, hogy miután teleettem magam vele, lelkiismeret furdalással gondolok rá, hogy talán mégsem kellett volna....de amikor úgy szeretem....

Éppen ezért nem is gondolkodtam rajta, mikor találkoztam a facebookon ezzel a recepttel, hogy kipróbálom-e, kérdés csak az volt, mikor?😊 Ma jött el a napja, pár apróságon változtattam is...

Kicsit félve próbáltam ki, mi van, ha mégsem lesz finom...alapon, de aztán minden várakozásomat felülmúlta...a gyerekek is csak úgy falták...naggggggyon finom!😊



Hozzávalók:

1 közepes fej brokkoli
1/2 bögre trappista sajt
1/4 bögre parmezán sajt
2 tojás
1/4 tk só
1/2 tk bors
1/2 tk fokhagyma granulátum
1 tk pizza fűszer

A tetejére:

Pizza szósz( sürített paradizsom, fokhagyma, pizza fűszer)
Kockázott gépsonka
4-5 szem oliva
Reszelt trappista

Elkészítése:

A brokkolit rózsákra szedjük és aprítógépben ledaráljuk. Egy nagyobb tálba öntjük, letakarjuk folpackkal és 2-3 perc alatt megpároljuk a mikróban.

Hagyjuk hűlni pár percet, majd öntsük rá egy konyharuhára, és csavarjuk ki belőle a vizet, amennyire csak tudjuk. Ezután egy száraz brokkoli gombócot kapunk.

Tegyük egy tálba és a többi hozzávalóval együtt dolgozzuk össze. Nem fog összeállni gombócba, ne ijedjünk meg.

Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, lekenjük oliva olajjal. A brokkolis masszát beleöntjük, és kézzel kinyomkodjuk kb fél cm vastagra.

200 fokra előmelegített sütőben 12 percet sütjük. Kivesszük a sütőből, rákenjük a pizzaszószt, rátesszük a feltéteket, megszórjuk sajttal, és mehet vissza a sütőbe további 10 percre.

Sütőből kivéve hagyjuk hűlni 5 percet, mielőtt felvágjuk.