Hozzávalók:
40 dkg liszt
3 dl langyos cukros tej
2 ek cukor
3 dkg élesztő
Csipet só
1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
15 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi tészta alapanyaghoz öntjük, és simára dagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk, majd meleg helyennduplájára kelesztjük.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk és 12 gombócot formázunk belőle. A gombócokat egyenként vékonyra sodorjuk, és a felét lekenjük gőz fölött megolvasztott csokoládéval.
Félbehajtjuk, majd derelyevágóval két két vágást ejtünk rajta, arra figyeljünk, hogy ne vágjuk végig.
Ezzel három részre osztottuk a tésztát, egyenként feltekerjük őket.
Ezután kivajazott muffinforma üregeibe tesszük.
Lekenjük őket felvert tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése