2013. december 26., csütörtök

Fahéjas krémes

Egy régi kolleganőm hozott be egyszer nekünk ilyen sütit a bankba, mondanom se kell, azonnal ráröpültem a receptre....azóta is imádom. Sajnos az utóbbi időben kicsit feleésbe merült, de most leporoltam, és újra itt van....ugyanolyan jó, mint régen...!!

Hozzávalók:

A tésztához:

40 dkg liszt
1 csésze cukor
1 cs fahéj
1 ek méz
1 ek zsír
2 tojás
1/2 cs sütőpor
1 kk szódabikarbóna
Kb 1 dl tej

A krémhez:

5 dl tej
5 ek liszt
25 dkg margarin
15 dkg cukor
1 ek citromlé

Elkészítése:

Összegyúrjuk a tésztát az alapanyagokból, majd 3 részre osztjuk, mindegyiket vékonyra sodorjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egyenként sütjük ki 200 fokos sütőben.

A töltelékhez a tejet a liszttel jó sűrűre főzzük, kihűtjük. Amikor kihűlt, a margarint a cukorral habosra keverjük, majd a főzôtt krémhez adjuk. Citromlével ízesítjük. 

Ezzel töltjük meg a lapokat. Másnapig várjunk a szeleteléssel, ennyi idő kell neki, hogy megpuhuljanak a mézes lapok.




2 megjegyzés:

  1. Krisztina, nagyon finom lehet a sütemény, viszem a receptet, köszönöm :) Kellemes ünnepnapokat!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszöntelek az olvasóim között!!Nagyon finom lesz, majd meglátod! Kellemes ünnepeket kívánok Nektek is!!

      Törlés