Egy régi kolleganőm hozott be egyszer nekünk ilyen sütit a bankba, mondanom se kell, azonnal ráröpültem a receptre....azóta is imádom. Sajnos az utóbbi időben kicsit feleésbe merült, de most leporoltam, és újra itt van....ugyanolyan jó, mint régen...!!
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
1 csésze cukor
1 cs fahéj
1 ek méz
1 ek zsír
2 tojás
1/2 cs sütőpor
1 kk szódabikarbóna
Kb 1 dl tej
A krémhez:
5 dl tej
5 ek liszt
25 dkg margarin
15 dkg cukor
1 ek citromlé
Elkészítése:
Összegyúrjuk a tésztát az alapanyagokból, majd 3 részre osztjuk, mindegyiket vékonyra sodorjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egyenként sütjük ki 200 fokos sütőben.
A töltelékhez a tejet a liszttel jó sűrűre főzzük, kihűtjük. Amikor kihűlt, a margarint a cukorral habosra keverjük, majd a főzôtt krémhez adjuk. Citromlével ízesítjük.
Ezzel töltjük meg a lapokat. Másnapig várjunk a szeleteléssel, ennyi idő kell neki, hogy megpuhuljanak a mézes lapok.
Krisztina, nagyon finom lehet a sütemény, viszem a receptet, köszönöm :) Kellemes ünnepnapokat!!!
VálaszTörlésKöszöntelek az olvasóim között!!Nagyon finom lesz, majd meglátod! Kellemes ünnepeket kívánok Nektek is!!
Törlés