2014. január 10., péntek

Fahéjas-gyömbéres rózsacsokor

Frankfurti levest főztem ma ebédreebédre, ha esetleg valaki kedvet kapna hozzá, ITT a recept...no és úgy gondoltam, nem főzök hozzá mást, inkább összedobok valami féle kelt tésztát...alkotgatok. 

Ezt sikerült összehoznom:

Hozzávalók:

A tésztához:

40 dkg liszt
3 dl tej
3 dkg élesztő
2 ek cukor
Csipet só
Fél citrom reszelt héja
3 dkg margarin

A töltelékhez:

Fél kockamargarin
13 dkg cukor
2 ek őrölt fahéj
1 tk gyömbér

Elkészítése:

A langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt a tészta többi hozzávalóival együtt szép hólyagosra összedolgozzuk. Duplájára kelesztjük.

A margarint picit megolvasztjuk, nem folyósra, csak hogy jól kenhető legyen. Belekeverjük a cukrot, a fahéjat és a gyömbért.

A tésztát, ha megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, két részre osztjuk, majd egyenként kör alakúra vékonyra sodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az elsőt. Rákenjük a tölteléket. A tetejére tesszük a tészta másik felét. Cikkekre vágjuk, és csigákba feltekerjük. A tetejét megszórjuk cukorral.

Köréteszünk egy 26 cm-s kapcsos tortaforma peremet, hogy kordaban tartsuk.:-) 

200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése