2014. január 5., vasárnap

Joghurtos graham kifli

Ismét tervbe vettem, hogy idén végre fogyni fogok...ehhez azonban akárhogy is nézem egészségesebb dolgokat kellene sütnöm. 

Nagyon szeretjük a graham termékeket, ezért aztán úgy döntöttem, graham kiflit sütök. Az eredeti receptet ITT találtam, köszönet érte, isteni...!!:-) 

Hozzávalók:

25 dkg BL55 liszt
25 dkg graham liszt
2 tk só
2 ek olaj
Csipet aszkorbinsav
2 ek burgonyapehely
1 mk cukor
2,5 dl langyos víz
1 kis pohár natúr joghurt
5 dkg friss élesztő

Elkészítése:

A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Közben a többi hozzávalót összekeverjük egy dagasztó tálban, majd az élesztős vízzel együtt alaposan kidolgozzuk. Pihentetjük 10 percet, aztán újra átdagasztjuk. Duplájára kelesztjük.

Kézzel kicsit megnyomkodjuk, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Így egyenlő nagyságúak lesznek a kiflijeink. Egyenként kisodorjuk, majd feltekerjük őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kifliket. További fél órát pihentetjük.

Alaposan lepermetezzük vízzel. Egy kis fém tálba vizet teszünk,majd a sütő aljába helyezzük.  180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 percig sütjük a kifliket.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése