A múltkori túrós pogácsám hatalmas sikert aratott a családom körében, így aztán anyukám megkért, hogy ismét pogácsa legyen...ismételni ugyanazt nem akartam, akármennyire is finomra sikeredett, így variáltam rajta ezt azt...
Imádjuk a medvehagymát, minden évben teletömjük a fagyasztót vele...tavaly pont akkor volt a nagy hó, amikor esedékes volt a medvehagyma-szüret, így csak kevés került fagyra, és valahogy el is feledkeztünk róla...de most megtaláltam....szerencsére...:-)
Hozzávalók:
Imádjuk a medvehagymát, minden évben teletömjük a fagyasztót vele...tavaly pont akkor volt a nagy hó, amikor esedékes volt a medvehagyma-szüret, így csak kevés került fagyra, és valahogy el is feledkeztünk róla...de most megtaláltam....szerencsére...:-)
Hozzávalók:
30 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
20 dkg margarin
1 tk só
1 tojás
2 ek tejföl+1 ek
30 dkg túró
1 csokor medvehagyma
10 dkg reszelt sajt
A tetejére:
1 tojás sárgája
Elkészítése:
A lisztbe belemorzsoljuk a margarint és az élesztőt. Hozzáadjuk a sót, tojást, 2 ek tejfölt 5 dkg reszelt sajtot és 15 dkg túrót. Összegyúrjuk, ha ragadós, kevés lisztet adhatunk hozzá, csak arra figyeljünk, hogy ne legyen kemény a tészta, könnyen tudjuk majd nyújtani és hajtogatni. Pihentetjük fél órát.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, vékonyra sodorjuk, majd megkenjük a 15 dkg túró, 1 ek tejföl és az aprított medvehagyma elegyével. Hajtogatjuk: alulról felfelé a feléig, fentről lefelé ráhajtjuk, jobbról balra a feléig, majd balról jobbra ráhajtjuk. Ezt a hajtogatást négyszer ismételjük meg úgy, hogy közben pihentetjük 5-10 percet. Az utolsó hajtogatás után 10 perccel kb 2 cm vastagra sodorjuk, késsel berácsozzuk, lekenjük a tetejét tojás sárgájával. Közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése