Múlt hétvégén sütött barna útifű maghéjas kenyerem jól sikerült, így most azt gondoltam, kipróbálom a másik lisztkeverékkel is. Ezúttal a ciabatta lisztkeverékbe teljes kiörlésűt kevertem, és ebbe tettem az útifű maghéjat, picit kevesebbet, mint a múltkor. Egyenlőre kisérleti stádiumban van, melyik válik be jobban.
Hozzávalók:
50 dkg ciabatta lisztkeverék ( Lidlben kapható)
2 dkg teljes kiőrlésű lisztkeverék ( szintén a Lidlből)
1 púpos ek útifű maghéj
410 ml langyos víz
Elkészítése:
A listkeverékeket összekeverjük, hozzáadjuk az útifű maghéjat és a vízet és alaposan átdagasztjuk. 15 percet pihentetjük, majd ismét átdolgozzuk.
20 cm átmérőjű paraszttálat kibélelünk sütőpapírral, és formázás után ebben kelesztjük egy órát a kenyeret.45 perc után pengével bevágjuk, a sütőt bekapcsoljuk 220 fokra. Amikor felfűtött, sütőzacskó belsejét bepermetezzük vízzel és beletesszük paraszttállal együtt a kenyeret, a zacskót pedig lezárjuk és így tesszük a sütőbe.