Dorka névnap volt tegnap....kicsilányom kívánsága sütifronton természetesen a Lajcsi szelet volt, amit el is készítettem neki, de ugye az iskolába is vinni kell valamit...keksztekercs volt a kívánsága. De, hogy ne egy egyszerű keksztekercset készítsek Snocy receptje alapján itt a saját verzióm. Mivel a Lajcsinak a széleit le kellett vágni, illetve volt még karácsonyi maradék mézes puszedli és mézeskalács, ezeket használtam háztartási keksz helyett, jól meg is bolondította...de bármilyen száraz keksz megfelelő erre a célra, vagy ha nincs, hát ott a darált háztartási keksz.😉
Hozzávalók:
A sötét masszához:
20 dkg süti széle
17 dkg mézespuszedli
10 dkg porcukor
1 cs. vaniliás cukor
20 dkg margarin
Tej, amennyitől összeáll, én nem tettem bele, mert a süti szélétől elég szaftos lett
A világos masszához:
25 dkg mézeskalács
12 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
1 cs.vaniliás cukor
25 dkg margarin
Tej, amennyitől összeáll, nekem kb fél dl kellett
A krémhez:
15 dkg puha margarin
15 dkg porcukor
1 cs.vaniliás cukor
10 dkg kókuszreszelék+ kb 2 dkg kívülre
Elkészítése:
Aprítógépben összeaprítjuk a kekszeket, beletesszük a többi hozzávalót és összeállítjuk a masszát. Külön a sötétet és a világosat.
A krém hozzávalóit robotgéppel összekeverjük.
A sötét és a világos masszát is 4-4 gombócra gyúrjuk és hüvelykujjnyi vastag hengerekre sodorjuk őket. Alufóliára egyenletesen rászórjuk a 2 dkg kókuszteszeléket, majd szorosan egymás mellé rásorakoztatjuk felváltva a sötét és a világos hengereket. Rákenjük a kókuszos krémet és óvatosan hengerré tekerjük.
Szeletelés előtt egy éjszakát hűtőben pihentetjük.