2014. március 9., vasárnap

After Eight szelet

Egyik bevásárlás alkalmával menta kivonatra bukkantam a boltban, és akkor jött az ötlet, hogy kitalálok valamit, amihez jó lesz...az volt benne a csodaszép, hogy akciós is volt, így aztán hamar lecsaptam rá...

Igazából majd tortát szeretnék hamarosan sütni belőle, ezt most amolyan főpróbának készítettem, hogy jó lesz-e így, vagy módosítani kell-e rajta valamit...:-) 

Még szerencse, mert apró porszem került a gépezetbe...nem volt itthon, csak egy zacskó puding, így a másodikat liszttel helyettesítettem...igen, kevés volt a liszt, ês híg lett...nem nagy gond, teszek bele zselatint...no, az is hiánycikk volt, így esztétikai probléma merült fel...inkább most, mint a tortánál...ezért a főpróba.:-)

Ez a recept kiválóan alkalmas ilyen állaggal egy pohárdesszertnek.

Ízre?? Mennyei, isteni, csúcs, szuper, legújabb kedvenc!!! Fantasztikus!


Hozzávalók:

A tésztához:


4 tojás
16 dkg cukor
12 dkg liszt
4 dkg kakaópor
2 kk sütőpor
4 ek olaj
4 ek víz

A krémhez:

1 cs. Vaniliás puding
2 púpos ek liszt
6 ek cukor
6 dl tej
25 dkg margarin
30 dkg mascarpone
3 kocka étcsoki összetörve
1 tk menta kivonat

A tetejére:

10 dkg étcsoki
50 ml olaj

Elkészítése:

A piskótához a cukrot és a tojást robotgéppel habosra keverjük. A szélénél apránként belekanalazzuk az olajat és a vizet, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet.

Sütőpapírral bélwlt közepes méretű tepsibe öntjük, 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük. Amíg hűl, elkészítjük a krémet is.

A pudingport, lisztet és a cukrot kevés tejjel kikeverjük, a maradék tejet felforraljuk. Beleöntjük forráskor a pudingot, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a margarint, lehűtjük.

Amikor hideg, belekeverjük a mascarponét, a darabolt csokit és a menta kivonatot.

A tésztát félbevágjuk, megtöltjük a krémmel.

Mivel kissé lazábbra sikeredett ez a krém, így egy szögletes jénaiba tettem a tészta alját, erre öntöttem rá a krémet, majd következett a tészta második fele.

Elkészítjük a csokimázat. Gőz fölött megolvasztjuk a csokit az olajjal és elkenjük a süti tetején.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése