Egyik bevásárlás alkalmával menta kivonatra bukkantam a boltban, és akkor jött az ötlet, hogy kitalálok valamit, amihez jó lesz...az volt benne a csodaszép, hogy akciós is volt, így aztán hamar lecsaptam rá...
Igazából majd tortát szeretnék hamarosan sütni belőle, ezt most amolyan főpróbának készítettem, hogy jó lesz-e így, vagy módosítani kell-e rajta valamit...:-)
Még szerencse, mert apró porszem került a gépezetbe...nem volt itthon, csak egy zacskó puding, így a másodikat liszttel helyettesítettem...igen, kevés volt a liszt, ês híg lett...nem nagy gond, teszek bele zselatint...no, az is hiánycikk volt, így esztétikai probléma merült fel...inkább most, mint a tortánál...ezért a főpróba.:-)
Ez a recept kiválóan alkalmas ilyen állaggal egy pohárdesszertnek.
Ez a recept kiválóan alkalmas ilyen állaggal egy pohárdesszertnek.
Ízre?? Mennyei, isteni, csúcs, szuper, legújabb kedvenc!!! Fantasztikus!
Hozzávalók:
A tésztához:
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
16 dkg cukor
16 dkg cukor
12 dkg liszt
4 dkg kakaópor
2 kk sütőpor
4 ek olaj
4 ek víz
A krémhez:
1 cs. Vaniliás puding
2 púpos ek liszt
6 ek cukor
6 dl tej
25 dkg margarin
30 dkg mascarpone
3 kocka étcsoki összetörve
1 tk menta kivonat
A tetejére:
10 dkg étcsoki
50 ml olaj
Elkészítése:
A piskótához a cukrot és a tojást robotgéppel habosra keverjük. A szélénél apránként belekanalazzuk az olajat és a vizet, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélwlt közepes méretű tepsibe öntjük, 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük. Amíg hűl, elkészítjük a krémet is.
A pudingport, lisztet és a cukrot kevés tejjel kikeverjük, a maradék tejet felforraljuk. Beleöntjük forráskor a pudingot, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a margarint, lehűtjük.
Amikor hideg, belekeverjük a mascarponét, a darabolt csokit és a menta kivonatot.
A tésztát félbevágjuk, megtöltjük a krémmel.
Mivel kissé lazábbra sikeredett ez a krém, így egy szögletes jénaiba tettem a tészta alját, erre öntöttem rá a krémet, majd következett a tészta második fele.
Elkészítjük a csokimázat. Gőz fölött megolvasztjuk a csokit az olajjal és elkenjük a süti tetején.
A krémhez:
1 cs. Vaniliás puding
2 púpos ek liszt
6 ek cukor
6 dl tej
25 dkg margarin
30 dkg mascarpone
3 kocka étcsoki összetörve
1 tk menta kivonat
A tetejére:
10 dkg étcsoki
50 ml olaj
Elkészítése:
A piskótához a cukrot és a tojást robotgéppel habosra keverjük. A szélénél apránként belekanalazzuk az olajat és a vizet, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélwlt közepes méretű tepsibe öntjük, 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük. Amíg hűl, elkészítjük a krémet is.
A pudingport, lisztet és a cukrot kevés tejjel kikeverjük, a maradék tejet felforraljuk. Beleöntjük forráskor a pudingot, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a margarint, lehűtjük.
Amikor hideg, belekeverjük a mascarponét, a darabolt csokit és a menta kivonatot.
A tésztát félbevágjuk, megtöltjük a krémmel.
Mivel kissé lazábbra sikeredett ez a krém, így egy szögletes jénaiba tettem a tészta alját, erre öntöttem rá a krémet, majd következett a tészta második fele.
Elkészítjük a csokimázat. Gőz fölött megolvasztjuk a csokit az olajjal és elkenjük a süti tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése