Ennek a süteménynek reggel még úgy álltam neki, hogy fogalmam nem volt, mi lesz belőle...elkezdtem, és vitt a lendület.:-)
Végül olyan sikere lett, hogy a csokimáz megkötését sem tudta kivárni a család, mondták, hogy gyorsan fotózzak, amíg még van mit...mert később nem biztos, hogy marad...:-)
Hozzávalók:
A tésztához:
12 dkg liszt
2 kk sütőpor
4 dkg kakaó
16 dkg cukor
4 tojás
A krémhez:
2 cs.vaniliás pudingpor
6+4 ek cukor
5 dl tej
10 dkg margarin
25 dkg mascarpone
A tetejére:
10 dkg étcsoki
50 ml olaj
Elkészítése:
A tésztához a cukrot a tojással robotgéppel habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral és a kakaóval alaposan elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport elkeverjük 6 evőkanál cukorral és csomómentesre keverjük kb 1 dl tejjel. 4 evőkanál cukrot karamellizálunk, majd amikor már szép barna, felöntjük a maradék 4 dl tejjel. Ha elolvadt a karamell és forr, belekeverjük a pudingot és sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a margarint. Lehűtjük, közben néha-néha keverünk rajta egyet.
Amikor kihűlt, belekeverjük a mascarponét. Az időközben kihűlt tésztát félbe vágjuk, és megtöltjük a krémmel.
Gőz fölött megolvasztjuk a csokit az olajjal és rákenjük a tetejére. Amikor megkötött, szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése