2014. március 2., vasárnap

Tofiffee torta

Megálmodtam az idei tortaszezon első tortáját...az ünneplés sajnos elmaradt, mert a kis ünnepeltünknek közbejött valami. Én azonban már kitaláltam ezt a tortát, és ezt meg is osztottam a családdal...erre Dorka lányomnak az a remek ötlete támadt, hogy attól még megsüthetem...:-) 

Íme az én Tofiffee tortám:

Hozzávalók:

A tésztához:

2 tojás
8 dkg cukor
6 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1 kk sütőpor
2 ek olaj
2 ek víz

Ez a mennyiség egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma egy lapja. Kettőt sütünk belőle.

A karamell krémhez:

1 cs vaniliás pudingpor
6 ek cukor
3 dl tej
10 dkg margarin

A csokis krémhez:

1 cs vaniliás pudingpor
3 dl tej
3 ek cukor
1o dkg tejcsoki

A harmadik réteghez:

20 dkg nutella
5 dkg aprított pörkölt mogyoró

A díszítéshez:

16 db Tofiffee
5 dkg aprított pörkölt mogyoró

Elkészítése:

Elkészítjük a tortalapokat. A lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük. A tojást a cukorral habosra keverjük robotgéppel, majd oldalt óvatosan hozzáadjuk az olajat és a vizet.  Beleforgatjuk a kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A másik tortalapot ugyanígy készítjük el.

Először a karamellás krémet főzzük. A pudingport összekeverjük 3 evőkanàl cukorral és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. 3 evőkanál cukrot karamellizálunk, felöntjük a maradék tejjel. Amikor felolvadt a pirított cukor, belekeverjük a pudingos tejet és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és még forrón belekeverjük a margarint. Félretesszük, amíg kihűl és közben többször megkeverjük.

Jöhet a csokis krém: a pudingport elkeverjük a cukorral, felöntjük 1 dl tejjel, csomómentesre keverjük. A maradék tejbe beletördeljük a csokit és felforraljuk, közben beleolvad a csoki. Hozzáöntjük a pudingot és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és még forrón belekeverjük a margarint. Félretesszük hűlni, közben párszor megkeverjük.

A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk, amikor kihűlt, zacskóba tesszük, és sodrófával összetörjük. Nem akartam aprítógéppel, mert az túl apróra darálja.

A kihűlt piskóta lapokat kettévágjuk. Így négy lapot kapunk. Az alsót megkenjük olvasztott nutellával, rászórjuk a darált mogyorót, rátesszük amásodik lapot. Erre jön a karamell krém. Egy kicsit hagyjunk meg belőle a díszítéshez. Rátesszük a harmadik lapot. Lekenjük a csokis krém 3/4-ével. A maradék csokis krémmel burkoljuk a tortát.megszórjuk a mogyoróval, maradék karamell krémmel és Tofiffe-vel díszítjük.









2 megjegyzés: