Sok helyen találkoztam ennek a süteménynek a receptjével és ahány henyen,annyiféleképpen készítették. Egy dolog biztosan közös bennük, mégpedig az, hogy végtelenül egyszerűen elkészíthető, szinte csak bele kell szórni a hozzávalókat és nagyon finom süti lesz belőle.
Az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy nagyon nehezen szántam rá magam, hogy elkészítsem, mert nem hittem benne, de valóban nagyon finom, óriási sikere volt!😄
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
20 dkg cukor
1 cs.sütőpor
A töltelékhez:
50 dkg túró
15 dkg cukor
1 cs.vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja
4 tojásfehérje
A tetejére:
7 dl tej
4 tojás sárgája
20 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, és kivajazott tepsibe öntjük a felét. (Sütőpapírt ne használjunk!)
A túrót összetörjük,belekeverjük a cukrot,vaniliás cukrot és belereszeljük a citrom héját, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje felvert habját. Ezt a masszát öntjük rá a lisztre,majd rászórjuk a maradék lisztet.
A tejben elkeverjük a tojások sárgájár és rálocsoljuk a tetejére. Végül rákockázzuk a margarint és 180 fokra előmelegített sütőben 45 percet sütjük. Akkor jó,ha szép piros a teteje.
Ha kihűlt,szeletelhető.
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
20 dkg cukor
1 cs.sütőpor
A töltelékhez:
50 dkg túró
15 dkg cukor
1 cs.vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja
4 tojásfehérje
A tetejére:
7 dl tej
4 tojás sárgája
20 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, és kivajazott tepsibe öntjük a felét. (Sütőpapírt ne használjunk!)
A túrót összetörjük,belekeverjük a cukrot,vaniliás cukrot és belereszeljük a citrom héját, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje felvert habját. Ezt a masszát öntjük rá a lisztre,majd rászórjuk a maradék lisztet.
A tejben elkeverjük a tojások sárgájár és rálocsoljuk a tetejére. Végül rákockázzuk a margarint és 180 fokra előmelegített sütőben 45 percet sütjük. Akkor jó,ha szép piros a teteje.
Ha kihűlt,szeletelhető.